takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
02 Ekim 2020 - Cuma 10:46
 
URFALI İSİM SKF YÖNETİMİNE GETİRİLDİ
URFA Haberi
URFALI İSİM SKF YÖNETİMİNE GETİRİLDİ

 

Urfalı İsim Satranç Kulüpleri Federasyonun Yönetimine getirildi

 

Geçtiğimiz yıl Kasım 2019’da Ankara’da kurularak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk tanıtımı yapılan Satranç Kulüpleri Federasyonu, Hedef olarak; satrancı, satranç sporcularını, kulüplerini ve tüm paydaşlarını Desteklemek, eşgüdüm içerisinde büyümek, satrancı bireysellikten çıkartıp takım sporu haline getirmek, satranççılardan ülkemize faydalı nesiller yetiştirmek, ülkemizi uluslararası platformlarda zirveye çıkartmak” olarak belirleyen Satranç Kulüpleri Federasyonu, yeni dönemde yönetim kuruluna Urfalı ismi getirdi.

 

Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim Dernek (ŞASGED)Başkanı, H.Murat ÖZAKINCI Satranç Kulüpleri Federasyonun yönetimine getirildi.

 

ŞASGED Başkanı H.Murat Özakıncı, Öncelikle beni bu göreve layık gören Yönetime şükranlarımı sunuyorum dedi. Sözlerine, Satranç Kulüpleri Federasyonu olması gerekiyor. Neden olması gerekiyor bilindiği üzere çeşitli Spor dallarında birçok Kulüp var ve bunların bağlı olduğu federasyonlar vardır. Satranç Kulüplerininde artık federasyonu var. Satranç Kulüpleri Federasyonu olarak Satranç Kulüplerimizin sorunlarını, sıkıntılarını daha sık dile getireceğiz sesimiz artık daha gür çıkacak Türkiye’de varlığını sürdüren ve Avrupa satranç yarışmalarında Dünya sıralamasına girmiş kulüplerimiz var. Satranç Sporuna ivme kazandırmak ve Kulüplerimize destek çıkmak için çıktığımız bu yolda başarılı olacağımıza inanıyoruz.

 

 

ŞASGED Başkanı H.Murat Özakıncı, 2020 Mart ayında Göbeklitepe insanlık ve farkındalık festivali ile önemli bir projemiz Pandemi nedeniyle ertelendi.Pandemiyle birlikte ürettiğimiz çözümlerden biri de online satranç yarışmalarıydı. Federasyon olarak,Türkiye’de şimdiye kadar beş binin üzerinde satranç severin katıldığı ve başarılı satranççı ve kulüplere bir nebzede olsun maddi destek sağlandığı online satranç yarışmaları gerçekleştirdik. Teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında çalışmalarımız devam ediyor.Bölgemizde de başarılı çalışmalar yürütüyoruz. Satranç Kulüplerinin sayılarını artırmak ve bölgede satranç sporunu yaygınlaştırarak Kulüp ve Sporcu sayısını artırmak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye’de Gençlerin yoğun olduğu illerden biride Şanlıurfa’dır. Satranç Sporunu yaygınlaştırmak kurum ve kuruluşlarla yaptığımız istişarelerle olumlu yol kattediliğini düşünüyorum satranç sporunu tüm kesimlere sevdirmeye kararlıyız. Dedi.

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: URFALI, İSİM, SKF, YÖNETİMİNE, GETİRİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı