takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
29 Haziran 2020 - Pazartesi 16:48
 
Hedef,81 İlde Empati Elçileri Oluşturmak
KÜLTÜR Haberi
Hedef,81 İlde Empati Elçileri Oluşturmak

 

Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği(EMFADER) 81 İlde Empati Elçileri oluşturmayı hedefliyor.

 

 

Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği(EMFADER), Üniversiteler ile iş birliği yapıp 81 ilde empati elçileri oluşturmayı hedefliyor. Aktivist Taha Eyüp Siyahhan, Empati Dervişi adı altında elçiler bulundurmayı hedeflediklerini ve bununda pandemi’den hemen sonra üniversiteler ile yüz yüze seminerler düzenleyerek gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 

Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği (EMFADER) Empati Dervişi olarak yollara çıkıyor. 3 yıl önce Aktivist Taha Eyüp Siyahhan tarafından kurulan ve önceleri amatörce uygulanan dezavantajlı gruba yönelik sürdürülebilir destekler, EMFADER’in Kurulmasıyla profesyonel bir şekilde yürütülmeye başlandı. EMFADER Kurucu Başkanı, Aktivist Taha Eyüp Siyahhan, Derneğimizde yapılacak Projelerimiz ve çalışmalarımız ’da; Kadın hakları, çocuk hakları, engelli hakları, hayvan hakları, göçmen hakları ve Toplumun kanayan yarası dediğimiz uyuşturucu ile Mücadele edecek projeleri hayata geçireceğiz.

 

 

 

EMPATİNİN SİHİRLİ LAMBASI İLE,20 BİN ÇOCUĞUN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

EMFADER ile Bölgede yaşayan dezavantajlı gruplara yönelik sürdürebilir destekler sunacaklarını ifade eden Aktivist Taha Eyüp Siyahhan, “Derneğimiz kurulduktan sonra yurtiçinden ve yurtdışından farklı olumlu tepkiler aldı. Biz de bunlara layık olmaya çalışacağız. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisinden dolayı aktiviteleri sanal yayınlarda sürdürdüklerini ifade eden Siyahhan, “En son akvitemiz Göbeklitepe’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Göbeklitepe Uluslararası İnsanlık ve Farkındalık Festivali idi. Pandemiden dolayı uluslar arası olan ve yurtiçi yurtdışı konuklarımızın da katılacağı etkinliğimizi ertelemek zorunda kaldık. Şu anda beklemeye almış bulunmaktayız” dedi.

 

 

 

 

EMPATİ ELÇİLERİ OLUŞTURUYORUZ

Pandemiden dolayı ertelenen festivalin yerine 20 bin çocuğun hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvayan aktivist Taha Eyüp Siyahhan; “Bunun yerine hastalık dönemi boyunca Türkiye geneli 20 bin çocuğun hayalini gerçekleştirmek için harekete geçtik. Şu ana kadar 7 projeyi hayata geçirdik. Şimdi ise Türkiye genelinde 20 bin çocuğun hayalini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde Empati elçileri oluşturuyoruz. Pandemiden sonra Türkiye’deki tüm Üniversitelerde empati sohbetleri düzenleyeceğiz. Bu sohbetleri pandemiden dolayı instagram kanalımızdan canlı olarak yapıyoruz. Kısmet olursa pandemiden sonra üniversitelerde yüz yüze seminerler düzenlenerek empati konulu seminerler düzenleyeceğiz. Türkiye’de ilk kez hesap numarası olmayan, bulgur ve makarna dağıtmayan örnek bir derneğiz. Biz gücümüzü derneğimizin isminde de geçen farkındalıklardan alıyoruz.”

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Hedef,81, İlde, Empati, Elçileri, Oluşturmak,
Yorumlar
Haber Yazılımı