takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
03 Ekim 2023 - Salı 08:55
 
BİLİNEN İSİMLER GERİ VERİLSİN
URFA Haberi
BİLİNEN İSİMLER GERİ VERİLSİN

Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Dernek Başkanı Hacı Birsen, Dönemin belediyesi tarafından ismi İbrahim Tatlıses Müzesi olarak değiştirilen Yasin'in Kahvesi'nin yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.

 

Usta ses sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel, gazetemizin düzenlediği gecede Urfalı usta sanatçılar ve müzikseverlerin katılımı ile Yasin’in Kahvesi'nde anılmıştı.

 

Gecede GAPGündemi mikrofonlarına değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Dernek Başkanı Hacı Birsen, dönemin belediyesi tarafından ismi İbrahim Tatlıses Müzesi olarak değiştirilen Yasin'in Kahvesi'nin isminin geri verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

"Tur otobüslerinin 100'ünün buraya gelmesini sağlayabiliriz"

Bir dönem Urfa'da müzik dünyasının kalbinin attığı, Urfa'nın Unkapanı olan Yasin'in Kahvesi'nin isminin yanlış bir kararla değiştirildiğini ifade eden Birsen, "Bu sanatçıların yetiştiği mekân olan Yasin'in Kahvesi'nin maalesef geçmiş dönemde yanlış bir uygulama ile ismi değiştirildi. Hâlbuki Kent Konseyi'nin sözleşmede beyan etmesine rağmen dönemin belediyesi hukuki olarak bir yanlışlığa giderek Yasin'in Kahvesi'nin ismini İbrahim Tatlıses Müzesi olarak değiştirmiştir. Bu durum İbrahim Tatlıses'e de bir saygısızlıktır. Çünkü İbrahim Tatlıses'in mahallede herhangi bir eseri yoktur, bu mahallede de yaşamamıştır. Gaziantep'te 'Tahmis'in Kahvesi' var. Biz Yasin'in Kahvesini, Yasin'in Kahvesi olarak tekrar dizayn edersek, BELTUR adı altında işletmeyi açarsak, yan taraftaki Çubukçu Hanı'nın da restore edilmesi ile birlikte dışarıdan gelecek tur otobüslerinin 100'ünün buraya gelmesini sağlayabiliriz. UNESCO'ya girmeye çalışan değerlerimizden sıra gecesi müziğinin temel noktası olan, sanatçıların yetiştiği bu yeri turizme açabiliriz. Bu fırsat Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül'ün elindedir. " dedi.

 

 

"Metin Sözen'i kaç kişi tanır?"

Harran Kapı yanında bulunan Prof.Dr. Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi'nin ismini eleştiren Birsen, "İsmine saygı duyarız; ama buranın ismi Metin Sözen Kültür Merkezidir. Metin Sözen'i buradakilerden kaç kişi tanır? Çok acı bir olay. Buraya, Urfa ile hiçbir ilişkisi olmayan ve Urfa'ya da emeği de olmayan, geçmişte başka bir ilin kent konseyi başkanlığı yapmış bir kişinin adı verilmiş. Bunun yerine Urfa'mıza emeği geçen birilerinin ismi verilebilir. Tatlıses Müzesi, Haliliye Belediyesi'nin yaptığı yere entegre edilebilir.  Bu şekilde İbrahim Tatlıses, daha güzel onurlandırılmış olur. Burası da Yasin'in Kahvesi olarak dizayn edilirse Urfa turizmine büyük bir hizmet edilir.

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör: urfasiyaset
Etiketler: BİLİNEN, İSİMLER, GERİ, VERİLSİN,
Yorumlar
Haber Yazılımı