takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
01 Kasım 2021 - Pazartesi 15:07
 
Ş.URFADA GENETİK LABARATUVARINA NEDEN İZİN VERİLMİYOR?
SAĞLIK Haberi
Ş.URFADA GENETİK LABARATUVARINA NEDEN İZİN VERİLMİYOR?

 

Şanlıurfada Genetik Labaratuvarının kurulmasına,açılmasına neden izin verilmiyor?

 

 

Şanlıurfa’da Sağlıkta skandallar bitmiyor, 2,5 milyona yakın bir nüfusa sahip bir şehirde üstelik akraba evliliklerinin çok olduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da sağlıktaki yeniliklere fırsat neden tanınmıyor ilk defa kurulacak olan Genetik Laboratuvarı hala kurulamıyor olmasının sebebi nedir.?

 

Şanlıurfa’da Akraba evliliğinin çokça yaşandığı SMA hastaları için önemli ve elzem olan Genetik Laboratuvarını Kim veya kimler kurdurmak istemiyor amaçları nedir? Oysa düne kadar tüm hazırlıklar yapılmış kurulma aşamasına gelmişti.

 

Akraba Evliliği SMA hastaları için ihtiyaç duyulan uzun süredir üzerinde çalışıldığı fiziki alanın oluşturulduğu laboratuvar şartlarının hazır hale getirilerek şartnamelerin hazırlandığı genetik laboratuvarı için hazırlıkların tamamlandığı fiziki şartların laboratuvar alanının oluşturulduğu alanında uzman doktorların şartnameyi 6 aydır imzalamayıp beklettiklerinin sebebi bilinmezken doktorların teknik şartnameyi neden imzalamadıkları onay vermediklerini kamuoyuna açıklamalıdır.

 

Bu arada akraba evliliği ve SMA hastalarının Genetik Labaratuvarı olmadığı için tetkiklerinin Şanlıurfa dışında olan Büyükşehirlere sevk ediliyor. Şanlıurfa’nın kanayan bir yarasıda birçok branşta eksik olan doktor sayılarının yetersiz oluşudur.

Şanlıurfa’da ihtiyaç duyulan Genetik Laboratuvarının tüm hazırlıkları bitmişken neden hala faaliyete geçirilmiyor sebep nedir?

 

Şanlıurfa İl Sağlık  Müdürlüğünün konu ile ilgili  açıklaması merak edilenler arasında..

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Ş.URFADA, GENETİK, LABARATUVARINA, NEDEN, İZİN, VERİLMİYOR?,
Yorumlar
Haber Yazılımı