takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
19 Ağustos 2019 - Pazartesi 17:10
 
Urfa'da okuyan öğrencilerin kalacak yeri yok
URFA Haberi
Urfa'da okuyan öğrencilerin kalacak yeri yok

 

 

KYK'nın 1 Eylül'den itibaren nöbetçi yurt uygulamasının sona ermesi birçok öğrenciyi mağdur etti. Aynı tarihlerde zorunlu stajlarının olduğunu kaydeden öğrenciler, kalacak yer bulamadıklarını belirterek, yetkili birimlere çağrıda bulundu.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 1 Eylül'den itibaren nöbetçi yurt uygulamasını sona erdirecek. Uygulamanın sona ermesi ile birçok öğrenci konaklama konusunda sorun yaşarken, Şanlıurfa'da zorunlu stajlarını gerçekleştirecek olan öğrenciler de şimdiden mağdur edildi.



ÖĞRENCİLER KALACAK YER BULAMADI!

Üniversite, zorunlu stajları 36 Ağustos ile 26 Eylül tarihleri arasında ayarladı. Bu tarihlerde okulların tatil olması nedeniyle başka şehirden Şanlıurfa'ya gelen öğrenciler isyan etti.

 



İddiaya göre,  yurt idare ve işletme usul ve esaslarına göre 1 Eylül'den sonra hiçbir KYK yurdunda konaklama alınmayacak. Stajın aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle mağdur olan öğrenciler, tepki gösterdi. 

 



Öğrenciler, staj tarihleri ayarlanırken şehir dışından gelen öğrencilerin de unutulmaması gerektiğini aktardı. Kalacak yer bulamadıklarını ve Şanlıurfa Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü'nden hiç kimsenin yardımcı olmadığını iddia eden öğrenciler, yetkilileri göreve davet etti.

 

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör:
Etiketler: Urfa'da, okuyan, öğrencilerin, kalacak, yeri, yok,
Yorumlar
Haber Yazılımı