takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 16:28
 
Ziya Selçuk'un yerine o ismi düşünüyor!
SİYASET Haberi
Ziya Selçuk'un yerine o ismi düşünüyor!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziya Selçuk'un yerine o ismi düşünüyor!

 

 

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın istifa eden Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na Yekta Saraç’ı düşündüğünü iddia etti.

 

 

Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında Yekta Saraç’ı ele aldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın istifa eden Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanlığı için Yekta Saraç’ı düşündüğünü iddia eden Gazeteci Barış Terkoğlu, "Yekta Saraç’ın adı zaman zaman Milli Eğitim Bakanı olarak geçiyordu. Bakan Ziya Selçuk’un 'gitti gidiyor' süreci de bu söylentileri artırıyordu. AKP’nin 'yıldızlı kadro sıkıntısı' da bu koltuğa oturabilecek isimlerin sayısını bir elin parmakları kadar haline getiriyordu. Kulislere göre, yardımcılarıyla birlikte istifa ettiği artık duyulan, yakın çevresine de istifa ettiğini söyleyen Ziya Selçuk’un yerine Yekta Saraç adı yeniden akla geldi." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Öte yandan Gazeteci Barış Terkoğlu, Yekta Saraç’ın  Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atamasının buna engel olabileceğini ifade etti.

 

 

 

İşte, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun dikkat çeken o yazısı:

"Nihayetinde bu süreç Saraç için de iyi olmadı. Saraç “süreci yönetememekle”, “Boğaziçi’nde sessiz kalmakla” suçlandı. Tüm hadiseler yan yana gelince Saraç’ın göreve devam etmemesine karar verildi. Marmara Üniversitesi’nde Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, üniversitenin yeni kampusuna bile “ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi” adını veren Rektör Erol Özvar, şartlar zorlanarak bu koltuğa oturtuldu. 16 yıllık YÖK mensubu bir anda gitti. Birkaç saatte, “daha Erdoğancı” bir rektör, rüzgâr gibi YÖK Başkanı oldu. Aslında Özvar’ın atanma karmaşasının ardında anlattığım sancı vardı.

 

 

 

Bu arada…

Yekta Saraç’ın adı zaman zaman Milli Eğitim Bakanı olarak geçiyordu. Bakan Ziya Selçuk’un “gitti gidiyor” süreci de bu söylentileri artırıyordu. AKP’nin “yıldızlı kadro sıkıntısı” da bu koltuğa oturabilecek isimlerin sayısını bir elin parmakları kadar haline getiriyordu. Kulislere göre, yardımcılarıyla birlikte istifa ettiği artık duyulan, yakın çevresine de istifa ettiğini söyleyen Ziya Selçuk’un yerine Yekta Saraç adı yeniden akla geldi. Ama Erdoğan’ın, Saraç’ı adı güzel ama sembolik Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine ataması bu işi zorlaştırmış görünüyor. Tabii ki herkesin her şey olabildiği sistemde, olmaz olmaz."

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Ziya, Selçuk'un, yerine, o, ismi, düşünüyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı