takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
13 Ağustos 2021 - Cuma 14:28
 
Sele esir olan Karadeniz'e bir uyarı daha!
GÜNDEM Haberi
Sele esir olan Karadeniz'e bir uyarı daha!

Sele esir olan Karadeniz'e bir uyarı daha! 5 ile çok kuvvetli yağış geliyor.

 

Sinop ve Kastamonu'da şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşanırken, bir uyarı da Doğu Karadeniz bölgesi için geldi. Bu akşam saatlerinden itibaren Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış olacağı ön görülüyor.

 

 

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren Rize'de, yarın da günün ilk saatlerden itibaren Giresun,Trabzon ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Artvin  çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış, Rize ile Artvin'in kuzey kesimlerinde ise yer yer aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği vurgulandı. Açıklamada, sel,su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Karadeniz'i zor bir gece bekliyor! AFAD vatandaşları uyardı: Şiddetli yağışlar etkili olacak

HAVA TAHMİNLERİ AFAD'I HAREKETE GEÇİRDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerini açıklamasının ardından AFAD, bölgedeki vatandaşlara uyarıda bulundu. AFAD tarafından yapılan uyarıda da, "Bu akşam saatlerinden itibaren Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

 

 

 

BATI KARADENİZ'DE SON DURUM

Batı Karadeniz'de şiddetli yağış sele neden oldu. Kastamonu'da 25, Sinop'ta ise 2 kişi hayatını kaybetti. Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Gelen son rakamlarla beraber hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselmiş oldu.

 

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: Sele, esir, olan, Karadeniz'e, bir, uyarı, daha!, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı