takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
22 Ağustos 2019 - Perşembe 12:24
 
Urfalı yatırımcılara büyük fırsat
EKONOMİ Haberi
Urfalı yatırımcılara büyük fırsat

Urfalı yatırımcılara büyük fırsat: Haberleri yok!

 

Şanlıurfalı yatırımcılara verdiği 'destek' ile büyük fırsat sağlayan Avrupa Birliği, kentteki iş istihdamına katkı sağlıyor. Avrupa Birliği'nin desteği ile Urfalı yatırımcıların önünün açıldığını kaydeden Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü, "Şanlıurfalı çoğu yatırımcının bu destekten haberi yok. Verilen desteğini geri ödemesi alınmıyor ve Urfalı yatırımcıların bu fırsattan faydalanmasını istiyoruz" dedi.

 

Avrupa Birliği desteği Şanlıurfalı yatırımcıların önünü açıyor.
 Türkiye'nin en önemli tarım ve hayvancılık kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'daki yatırımcılara büyük fırsat sağlanıyor. Avrupa Birliği verdiği destek ile yatırımcılara ön ayak olurken, kentteki iş istihdam imkanlarını da arttırıyor.  

 

 

SADECE 22 ŞEHİRE 'DESTEK'

Türkiye'de yalnızca 22 şehirde 'destek' imkanı sağlayan Avrupa Birliği, Şanlıurfa'yı da ill 5 il arasına aldı. Tarım ve hayvancılık alanları başta olmak üzere Urfalı yatırımcıları teşvik etmek isteyen Avrupa Birliği, kente 5 yıl içerisinde 45 milyon Euro destek sağladı.

 

 

 

URFALI YATIRIMCILARA BÜYÜK FIRSAT

Avrupa Birliğinin verdiği destek ile Şanlıurfa'da iş istihdamının arttığını ve kentin ekonomisine büyük katkı sunduklarını belirten Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü, yatırımcıları destekten faydalanmaya davet etti.

 

 

 

KORKMAZ: ALDIĞIMIZ DESTEK, ÖNÜMÜZ AÇTI

Avrupa Birliğinden aldığı destek ile iş istihdamını arttırdığını ve tesisini geliştirdiğini kaydeden Hüseyin Korkmaz, "2017'nin 7. ayında biz projeye başvurduk ve 2017'nin 12. ayında inşaatı bitirdik. İnşaatı bitirince 2018'in 5. ayında makine etabı bitmiş olup, burası tamamen işlemeye başladı. Yaklaşık 16 aylık bir süredir işlemeye devam ediyor. 60'ın üzerinde çalışan personelimiz var ve günlük olarak kapasitemiz 50 bin litre süt işliyoruz. 3 vardiya halinde de 40 ton çalışabilme kapasitemiz var. Peynir, ayran, yoğurt olarak bölgesel olarak çalışıyoruz. Aldığımız destek önümüzü, ufkumuzu açtı. Daha steril, daha büyük bir yer edindik. Çalışan arkadaşlara faydamız daha da arttı. İstihdam, personel, bölgeye hizmet arttı. Urfa'daki diğer yatırımcı arkadaşlarımıza Avrupa Birliği desteğini tavsiye ediyorum. Önlerini açacak bir destek,çok faydalı olur" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YÜNCÜ: ÇOĞU URFALI YATIRIMCININ HABERİ YOK

Avrupa Birliği'nin desteği ile Şanlıurfa'daki yatırımcılara ön ayak olduklarını belirten Erol Yüncü ise, "Tesisimizde çok güzel bir teknoloji kullanılarak, güzel standartlarda üretim yapan bir firma. Avrupa Birliğinin bunun gibi destekleri söz konusudur. Bizim üreticilerimize, iş verenlerimize bunun örnekleri göstererek kendilerinin de hibe alabilmelerini sağlayabilmektir. Son 5 yıl içerisinde Avrupa Birliğinden 45 milyon Euro'ya yakına desteği oldu, restorasyon çalışmaları farklı etkinlikler olsun.  Şanlıurfa'da şu ana kadar 250'nin üzerinde küçük ve büyük ölçekli firmalarımız bu desteklerden faydalandı. Verilen desteğin miktarı toplam yatırımın yüzde 55'ini geçmeme kaydıyla olmaktadır. Yüzde 55'i TKDK tarafından karşılanıyor. Çoğu Urfalı yatırımcının bu destekten haberi yok. Haberi olamayan yatırımcılardan isteğimiz Avrupa Birliği ofisimizi ziyaret ederek, kendilerine uygun destekleri incelesinler. ŞUTSO yanında yer alan TKDK'dan da aynı bilgileri alabilirler.  Yeter ki ziyaret etsinler" sözlerine yer verdi.

 

 

 

'URFA'NIN EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK'

Bir başka firmaya da aynı desteği sağladıklarını ve yatırımın büyük bir oranını karşıladıklarını söyleyen Yüncü, "MİRSAL Gıda olarak TKDK'nın Avrupa Birliği hibesi tesisimizdeyiz. Bu tesis yaklaşık 2 milyonluk bir yatırım ile kuruldu. Tesisin 1 milyon 750 bin TL civarı kısmında Avrupa Birliğinden destek alındı. Ziyaretimizin amacı diğer Urfalı yatırımcıların tesislerin farkında olması ve destekten yararlanmak istemeleri. Avrupa Birliği verdiği desteğin geri ödemesini almıyor. İlk olarak desteği TKDK'ya sunacaklar ve proje geçerse, kısa süre içerisinde desteği alacaklar. Türkiye2de yaklaşık olarak 22 şehirde buna benzer destek sağlanıyor. Şanlıurfa bu destekte ilk 5'e giren iller arasında. Bu desteğin istihdama, Urfa'nın ekonomisine katkısı çok büyük" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Urfalı, yatırımcılara, büyük, fırsat,
Yorumlar
Haber Yazılımı