takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
17 Kasım 2019 - Pazar 17:21
 
Türkiye'de İlk defa Gerçekleştirilecek
KÜLTÜR Haberi
Türkiye'de  İlk defa Gerçekleştirilecek

EMPATİ Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği,Türkiyede  bir ilki gerçekleştirecek 

 

Merkezi Diyarbakır’da bulunan EMPATİ Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği, ülkemiz genelinde bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyor.

 

 


Derneğin Kurucu Başkanı Aktivisit Taha Eyüp Siyahhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, yoğun bir hazırlık çalışması içinde olduklarını belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 


7 Aralık’ta gerçekleştirmeyi hedefledikleri proje ile Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten EMPATİ Derneği Kurucu Başkanı Taha Eyüp Siyahhan, şunları söyledi:

 


‘AMACIMIZ, KARDEŞLİK ZİNCİRİNE YENİ HALKALAR EKLEMEK’


Bilindiği üzere, tüm dünya genelinde 3 Aralık tarihi, ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kutlanıyor. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla, duygu yüklü olduğumu özellikle belirtmek isterim.

 

 


Bu kapsamda, bizler de EMPATİ Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği olarak, böylesi tarihi bir gün için, son derece özel bir dizi çalışmanın içindeyiz.

 

 


‘Başarı Engel Tanımaz’ düsturuyla, hayatlarında çok zor hedefleri başaran, karşılarına çıkan bütün engelleri aşarak, ‘olmaz’ denilenleri gerçekleştiren Engellilerimizin hayatlarını anlatacakları özel bir hazırlıyoruz.

 

 


Engellere rağmen yılmayan, bıkmayan, usanmayan Engellilerimizin, her biri birer başarı hikayesi olan hayatlarından kesitler sunacağı programımız, ülkemiz genelinde alanında ilk olma özelliğini taşıyor.

 

 


‘Engelli Başarı Zirvesi’, aslında Azim ve sabırla hayatta karşılaşabileceğimiz her türlü engeli rahatlıkla aşabileceğimizi belgeleyen canlı örnekler sunacağı için, hem bizlere, hem de geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza da olumlu bir örnek
teşkil edecektir. Bu etkinlikle, Diyarbakır İlimizin de tanıtımı açısından faydalı sonuçlar verecek.

 

 


Dünyanın en güçlü kadını, ya da sıfırdan zirveye ulaşmış bir iş insanı olabiliriz. Ya da çok başarılı birer sporcu, avukat, eczacı, gazeteci veya doktor olabiliriz.

 


Ama bir de şöyle düşünelim. Gözlerimiz görmeseydi, ellerimiz ya da ayaklarımız olmasaydı. Bu başarıyı yakalayabilir miydik? Veya bu kadar başarılı olabilir, mesleğimizde zirveye tırmanabilir miydik? İşte bizler, engellere takılmayan, bariyerleri birer birer aşarak, hedefine ulaşan insanlarımızı tanıyacağız bu etkinliğimizde.

 

 


Alın teri ve emekle karılmış insanlarla tanışacak, başarı hikâyelerini kendilerinden dinleyeceğiz. Ülkemizin bir ucundan, diğer ucuna, muhtelif meslek gruplarından misafirlerimizle hemhal olacağız. Başarmanın sırrını, bir de onlardan dinlemek, çok keyifli olacak kuşkusuz.

 

 


7 ARALIK CUMARTESİ SAAT 11.00’DA BAŞLIYOR


7 Aralık cumartesi günü saat 11.00’da başlayacak olan programımızda, çok yönlü ve değişik etkinliklerle, günün ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.

 


EMPATİ Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği Kurucu Başkanı,Aktivist Taha Eyyüp SİYAHHAN açıklmasaında,Etkinliğimizde, gönüllü ressamların hazırladığı resim sergisi, Türkiye’nin değişik illerinden gelen ve her biri hayatlarında başarı hikâyeleri yazmış engelli misafirlerimizin yapacağı konuşmalar ile onların hayatlarından kesitler öğrenme olanağı bulacağız.
Akşam ise, ‘çirkin’ Adlı tiyatro oyunuyla, etkinliğimiz son bulacak.

 


Bu düşüncelerle bu müstesna günün, toplumsal farkındalık ve hassasiyeti arttırmasını temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz. Yolu sevgiden geçen herkesi, bu etkenliğimize katılmaya ve yeni sevgi köprüleri inşa etmeye davet ediyoruz.dedi.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Türkiye'de, , İlk, defa, Gerçekleştirilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı