takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
08 Haziran 2018 - Cuma 11:27
 
MHP’li Özyavuz’dan AK Parti’ye Eleştiri: Zarar Veriyorlar
SİYASET Haberi
MHP’li Özyavuz’dan AK Parti’ye Eleştiri: Zarar Veriyorlar

MHP MYK üyesi Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Özyavuz yaptığı açıklamada, “Biz MHP'nin 14 adayı tüm ilçe ve mahalleleri dolaşırken öncelikle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan için oy isterken, AKP adaylarının bu doğrultuda olmadıklarını görüyoruz. Onlar hala parti ve Cumhurbaşkanımızın seçilmesinden önce kendi çıkarlarını düşündükleri için ittifaka zarar veriyorlar” dedi.

 

 

Yaklaşan seçimler öncesinde tüm partilerde çalışmalar sürerken, AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan ittifak ile ilgili MHP kanadından AK Partili adaylara eleştiri geldi. MHP İl Başkanı Mahmut Güneş’in ardından, MHP MYK üyesi ve Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Özyavuz, AK Parti’yi ittifaka zarar vermekle suçladı.

 

Bozova ilçesine bağlı Yaslıca mahallesinde MHP Şanlıurfa milletvekili adayı Ali Haydar Kara'nın seçim bürosu açılışında açıklamalarda bulunan Özyavuz, AK Parti adayları için, “Biz MHP'nin 14 adayı tüm ilçe ve mahalleleri dolaşırken öncelikle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan için oy isterken,  AKP adaylarının bu doğrultuda olmadıklarını görüyoruz. Onlar hala parti ve Cumhurbaşkanımızın seçilmesinden önce kendi çıkarlarını düşündükleri için ittifaka zarar veriyorlar” dedi.

Özyavuz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

İTTİFAKA İHANET YÜCE TÜRK MİLLETİNE İHANETTİR 


Milliyetçi Hareket Partisi'nin kuruluş felsefesinde, önce ülkem milletim, sonra partim ve ben görüşü benimsenmiştir. Ülkemize karşı oynanan kirli oyunları bertaraf etmek için geçmişte yaşanan tüm sorunları bir kenara bırakıp AK Parti ile bir Cumhur İttifakı kurduk. Cumhur İttifakı bizim için çok önemli bir siyasi adımdır, Devlet Beyin de verdiği talimat doğrultusunda biz MHP'nin tüm teşkilatları ittifaka sadık bir şekilde Cumhur İttifakına zarar verecek her türlü söylem ve hareketlerden kaçınıyoruz. Fakat son günlerde bireysel olarak ittifaka zarar veren zedeleyen bunun için mücadele eden insanlar var.

İKİ PARTİNİN BİRLEŞMESİ ŞER ODAKLARINI KORKUTMAKTADIR 


Bu kişiler gerçekten MHP ile AK Parti'nin bir araya gelmesinden çok rahatsız olan kişilerdir. Türkiye'de milli ve yerli politikalar üreten iki siyasi partinin birleşmesi birçok şer odaklarını korkutmaktadır. Türkiye'de olsun yerelde olsun cumhur ittifakına zarar vermek için çeşitli adımlar atan bu kişiler maalesef kendi içlerinde de bir taraftar buluyorlar. Bizim sizden ricamız öncelikle cumhur ittifakında Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi için oyunuzu Sayın Erdoğan'dan yana kullanmanız.

 

15 Temmuzda herkes gördü ki AKP'de 316 milletvekili olmasına rağmen, sayın Cumhurbaşkanımıza  bayrak açmak isteyen bazı milletvekillerine karşı MHP'nin cumhurbaşkanının yanında durup kendisine destek vermesiyle AKP'nin içindeki şer odakları da susturulmuş oldu. MHP 35 milletvekili ile Sayın Erdoğan'ı destekleyerek Erdoğan'ın AK Parti içindeki gücünü de ikiye katlamıştır.”

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: MHP’li, Özyavuz’dan, AK, Parti’ye, Eleştiri:, Zarar, Veriyorlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı