takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
29 Mayıs 2018 - Salı 15:53
 
Meral Akşener'den 'Selahattin Demirtaş ve HDP' Açıklaması
SİYASET Haberi
Meral Akşener'den 'Selahattin Demirtaş ve HDP' Açıklaması

Kral FM’de katıldığı programda gündemi değerlendiren Akşener, Selahattin Demirtaş’ın YSK tarafından adaylığının kabul edilmesine karşın adaylık kampanyası yürütememesinin anlaşılmaz olduğunu belirtti. 

 

Selahattin Demirtaş’ın hükümlü olmadığına dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, “Sayın Demirtaş’ın adaylığını YSK kabul etti. Dolayısıyla eşit şartlarda cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasını yapmalıdır. Diyelim ki bu kampanya bitti, sayın Demirtaş beraat etti. Türkiye bunu nasıl anlatabilir. Bunun yanlışlığını en başından itibaren söyledim. Aynı fikrim de devam ediyor” dedi. 

 

Kral FM’de gündemi değerlendiren Akşener’in konuşmasından satır başları; 

 

HDP’YLE İŞBİRLİĞİ OLABİLİR Mİ? 

 

Benim aldığım bilgilere göre HDP yalnız gitmek istedi. Şimdi HDP oylarının seçimi etkileyip etkilemeyeceğini göreceğiz. Seçmen kimsenin cebinde değil. Kimsenin oyu kimseye değil. Her Kürt kökenli kardeşimiz, HDP’ye oy vermiyor. Bizim Güneydoğu’dan aldığımız bilgiler az önce dediğimizi teyit ediyor. 

 

Kimsenin oyu, kimsenin cebinde değil. HDP’nin sorunu PKK’yla arasına mesafe koyamamış olması. Güneydoğu’da şöyle bir şey var: İki yumruk var orada. Biri AK Parti, biriyse HDP’nin üzerindeki PKK. Seçmenin üçüncü bir yola ihtiyacı var. Bu üçüncü yol da İYİ Parti. Hep yerel adaylar koyduk. 

 

Oslo’da ben yoktum. Habur’da Türk bayrağıyla çadırlar kuruldu. Bütün bunların müsebbibi ben değilim. Cari kanunlar esastır. Sayın Erdoğan’ın bakış açısı ve onun yönetim tarzı insanları bir sıcak bir soğuk suya atmaktan geçiyor. HDP milletvekillerinin benim yönettiğim oturumlarda suç olabilecek bir söz çıkmadı ağızlarından. 

 

HDP cumhurbaşkanlığı seçimleri esnasında, “Seni Başkan yaptırmayacağız” diye tavır koyuyor. Ondan sonra sistem değişiyor. Ben olsaydım zaten bu güne gelinmezdi.”dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Meral, Akşener'den, 'Selahattin, Demirtaş, ve, HDP', Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı