takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Ocak 2020 - Cumartesi 14:40
 
İşler azalınca çareyi bu teklifte buldular...
EKONOMİ Haberi
İşler azalınca çareyi  bu teklifte buldular...

İstanbul'da minibüsçüler iş yapamadıklarını iddia ederek hatlarının taksi plakasına çevrilmesini talep etti.

 

 

 

 

İstanbul'da minibüsçüler iş yapamadıklarını iddia ederek hatlarının taksi plakasına çevrilmesini talep etti. Minibüsçüler bu sayede taksicilerin bitiremediği korsan taksiyi de bitireceklerini öne sürdüler.

 

 

 

 

İstanbul'da işlerinin azaldığını iddia eden minibüs esnafı, kentteki bin  minibüsün lüks taksiye çevrilmesi için izin bekliyor. Gebze Harem Minibüsleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramis Yılmaz, AA muhabirine, şehirdeki toplu taşıma tercihleri ve kullanımının zaman içerisinde değiştiğini anlatarak, minibüsçü esnafının zor günler yaşadığını anlattı. "Her taraf metro ya da tramvay oldu. Minibüsçüler olarak iş bulamıyoruz." diyen Yılmaz, kentteki 6 bin 460 minibüsçünün yaklaşık 2 bininin iş bulamadığını söyledi.

 

 

 

 

 

“YETERLİ YOLCUYU HİÇBİRİ ALAMIYOR”

Yılmaz, "Bir duraktaki 9 minibüsün hepsi hizmet verdiğinde tüm arkadaşlarımızın işi düşüyor. Hiçbiri evine ekmek götüremiyor. Bunun en az 3'ünü durakta bekletiyoruz ki herkes evine ekmek götürebilsin. Çünkü hepsi çalıştığı zaman boş gidip geliyorlar. Yeterli yolcuyu hiçbiri alamıyor." dedi.Minibüs yolcusu sayısında son yıllarda "yüzde 80"lik gerileme olduğunu dile getiren Yılmaz, "Her geçen gün yolcu kaybına uğrayan minibüsçüler zor günler yaşıyor. Kartal-Pendik-Kadıköy metrosu, Marmaray, hızlı tren ve daha çok sayıda raylı sistem yapıldı. Şehir trafiğine ve yolcu taşımacılığına katkı sunan projelere karşı değiliz ancak, minibüsçü esnafının da bu dönüşümden nasibini almasını istiyoruz." diye konuştu.

 
Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: İşler, azalınca, çareyi, , bu, teklifte, buldular...,
Yorumlar
Haber Yazılımı