takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Kasım 2018 - Cuma 10:22
 
Eyyübiye’de İbrahim Toru iddiası
SİYASET Haberi
Eyyübiye’de İbrahim Toru iddiası

Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayının isminin belirlenmesinin ardından bütün gözler merkez ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. Özellikle Eyyübiye Belediye başkan adaylığı için bomba bir isim gündeme geldi.

 

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının isminin açıklanmasının ardından merkez ilçe Eyyübiye Belediye Başkanlığı adaylığı için kulislere bomba etkisi yaratacak bir isim gündeme geldi.


AK PARTİ’NİN ADAYI İBRAHİM TORU MU?

Ankara’da kulislerde Eyyübiye Belediye başkanlığı için İbrahim Toru’nun adı geçiyor. Ak Parti Genel merkezinden yetkili birinin İbrahim Toru ile görüştüğü ve Eyyübiye Belediye başkanlığı için kendisini düşündüklerini ifade ettiği öğrenildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan Toru’nun da bu teklife olumlu yanıt verdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı gezisinin ardından İbrahim Toru ismi üzerinde yapılacak olan çalışmanın ardından Ak Parti’nin Eyyübiye Belediye başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor.


TORU’YA MHP’DEN TEKLİF GELDİ

Şanlıurfa’da mütevazı kişiliği ile halkın sevgili olan İbrahim Toru Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusu yapmış fakat Ak Parti genel merkezi başka bir isim üzerinde karar kılmıştı. Bu ismin açıklanmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nin İbrahim Toru’yu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak için girişimde bulunduğu ve Toru’nun bu teklifi kabul etmediği kibar bir dille geri çevirdiği öğrenildi.


MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE ÇALIŞMASI TAKDİR TOPLADI

24 Haziran Milletvekilleri seçimlerinde Ak Parti tarafından açıklanan listede 11. Sırada yer almasına karşın yaptığı çalışmalarla halkın ve Ak Parti Genel Merkezi’nin takdirini toplamıştı. Sıralamasının kötü oluşundan dolayı milletvekili seçilemeyen İbrahim Toru’nun bu çalışmaları ve Eyyübiye bölgesindeki seçmenin anketlerde İbrahim Toru ismini öne atmasına kayıtsız kalmayan Ak Parti’nin genel merkezde önde gelen isimleri duyarsız kalmadı. Milletvekili seçimlerinde gösterdiği çalışma ve Eyyübiye bölgesinde sevilmesinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Toru’yu düşündükleri öğrenildi.


TORU’YA BAĞIMSIZ ADAY OL ÇAĞRISI

Doğup büyüdüğü ilçe olan Eyyübiye halkı tarafından sevilen İbrahim Toru’nun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak isminin açıklanmamasının ardından ilçenin önde gelen kanaat önderleri, STK’lar ve vatandaşlar tarafından kendisine “Çık Eyyübiye’de bağımsız aday ol, biz seni başkan yapmasını biliriz” şeklinde teklifte bulundukları iddia edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eyyübiye’de, İbrahim, Toru, iddiası,
Yorumlar
Haber Yazılımı