takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
04 Temmuz 2019 - Perşembe 23:17
 
Ekrem İmamoğlu, İBB'de OHAL başlattı
DİĞER Haberi
Ekrem İmamoğlu, İBB'de OHAL başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. İBB'de tüm alım satım işlemleri durdurulurken, müdür ve üzerindeki görevlilerin izinleri iptal edildi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin tüm birimleri için OHAL ilan etti. İBB Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakılcıoğlu, imzasıyla İBB’nin Saraçhane’deki merkez binasından İBB şirketleri ve daire başkanlıklarına gönderilen genelgede İBB şirketlerinin günlük ve rutin işlerini aksatmayacak şekilde işlerin devam ettirilmesi istenerek, bu kapsamın dışında kalan ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alım-satım, gayrimenkul kiralama ve benzeri tüm işlerin ikinci bir talimata kadar durdurulması istendi.

 

 

 

ÖDEMELER DURDURULDU

Independent Türkçe'den Cihat Arpaçık'ın haberine göre İBB'deki tüm birimlere gönderilen genelgeyle ivedi konuların Genel Sekreterlik makamına iletilmesi gerektiği de belirtildi. Gönderilen bir başka genelge ile de personel ödemeleri ve ödenmemesi durumunda gecikme cezası, faiz gibi ek yük getirecek borçlar hariç olmak üzere üçüncü kişilere yapılacak ödemelerin geçici süreyle durdurulması istendi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerin harcama birimlerine de bütçe ile tahsis edilen ödeneklerin kullanımına da kısıtlama getirilirken Genel Sekreterlik, ödeme yapılmadan önce kendilerinden ön onay alınmasını belirtti.

 

 

İBB'DEKİ İZİNLİ MÜDÜRLER GÖREVE ÇAĞRILIYOR

Öte yandan İBB'den kurumlara gönderilen bir başka genelgeyle belediyede müdür ve üzeri kadrolarda görev yapan yöneticilerin kanuni mazeret ve hastalık izni hariç tüm izinlerin durdurulduğu ifade edilerek izinde bulunanların “ivedilikle” göreve başlamaları istendi.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Ekrem, İmamoğlu,, İBB'de, OHAL, başlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı