takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Aralık 2019 - Salı 14:55
 
Yıllar Sonra Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu
URFA Haberi
Yıllar Sonra Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad’a bağlı Mişerfe köyünde yaşayan Hüseyin Esmaile, yıllardır istediği ancak bir türlü eline geçmeyen tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

 

 


Tekerlekli sandalye isteğini sahada bulunan Türk askeri birliklerine bildiren Hüseyin Esmaile’nin talebine, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) aracılığıyla Türk Kızılay’ı cevap verdi. Çeşitli insani yardım malzemelerini dağıtmak üzere Telabyad’da bulunan Kızılay görevlileri, yanlarında getirdikleri tekerlekli sandalyeyi sahibine teslim etmek üzere Mişerfe köyüne gittiler.

 

 

 


Doğuştan iki bacağı sakat olan ve yürüyemeyen 37 yaşındaki Hüseyin Esmaile’yi sırtına alarak evden çıkaran Kızılay görevlisi, şahsı tekerlekli sandalyeye oturttu.
Yıllardır hasretini çektiği ve büyük ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalyesine kavuşan şahıs, “Türk askerine, Türk kardeşlerime ve Kızılay’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Yıllar, Sonra, Tekerlekli, Sandalyeye, Kavuştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı