takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
15 Eylül 2018 - Cumartesi 15:03
 
Urfa'da Satranç 'sahipsiz' kaldı
SPOR Haberi
Urfa'da Satranç 'sahipsiz' kaldı

ŞASGED Başkanı Özakıncı, satrançta amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söylerken, ŞASGED Üyesi Turmak, satranç merkezlerinin olmamasının başarıyı etkilediğini vurgulayarak, "Maalesef yurtsuz yuvasız kuşlar gibi nerede, hangi öteki faaliyetimizi yapacağız düşüncesiyle yeterince motive olamamaktayız. Ve sporcularımızında kafası karışık olduğu için bir turnuvaya yetişen, öteki turnuvaya yetişemiyor" dedi.
 

Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim Derneği (ŞASGED) Başkanı Murat Özakıncı ve Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim Derneği Üyesi Memduh Turmak, Ajans Urfa'yı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

 

'YURTSUZ, YUVASIZ KUŞLAR GİBİYİZ' 
Şanlıurfa'da satranç dalında birçok başarının elde edildiğini ancak Satranç Merkezi'nin olmamasının başarıyı etkilediğini vurgulayan Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim Derneği (ŞASGED) üyesi Memduh Turmak, "Urfa'da ikibuçuk yıldır yaptığımız faaliyetler sonucu artık belli bir yere geldi satranç Urfa'da. Ama Urfa'da satranç merkezimizin olmaması bizi sınırlıyor ve yaptığımız çabaların kadüh kalmasına sebep oluyor. Yetkililerden ricamız bize bir satranç merkezinin verilmesi, bir yerin belirlenmesi. Ve bizimde yaptığımız bu faaliyetlerin arttırılarak devam ettirilmesi. Faaliyetlerimiz sonucu biz Türkiye 13.lüğünü aldık Urfa olarak. Okul sporlarında Türkiye 4.lüğü ve 5.liğini aldık. Sporcularımız geliştiler, artık 300-400 kişilik turnuvalar yapar hale geldik. Ama maalesef yurtsuz yuvasız kuşlar gibi nerede, hangi öteki faaliyetimizi yapacağız düşüncesiyle yeterince motive olamamaktayız. Ve sporcularımızında kafası karışık olduğu için bir turnuvaya yetişen, öteki turnuvaya yetişemiyor. Türkiye'nin 81 ilini 80'inde satranç merkezi var ama Urfa'da yok. 2 milyonluk bir şehirde bu ayıp artık çok büyüdü ve federasyona artık anlatamıyoruz, utanıyoruz. Yetkililerden bir satranç merkezi talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.


 

'KÖTÜ ALIŞKANLIKTAN KURTULABİLMELERİNİ SAĞLIYORUZ' 
Satrancın gençler üzerindeki olumlu yönlerine değinen, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını ifade eden Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim Derneği (ŞASGED) Başkanı Murat Özakıncı, "Şanlıurfa'da ŞASGED bölgede kurulan ilk dernektir. Sivil toplum örgütü olarak, gençlerimize yönelik çalışmalar neticesinde, elimizi taşın altına koyarak bir şeyler yapma çabası içine girdik. Dernek ve yönetim kurulu üyelerimizle beraber özellikle çocuklara yönelik bir altyapı çalışma sistemine girdik. Fakat Şanlıurfa'da sadece gençlere yönelik, gençlik merkezlerinde bulunan satranç turnuvalarımız düzenleyecek sistemin olmayışı bizi derinden üzüyor. Bizim amacımız, gençlere yönelik özellikle sokakta kötü alışkanlıklardan kurtulabilmeleri için güzel bir ortamda spor, beyin jimnastiği yapmalarını sağlamak" diyerek sözlerine son verdi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Urfa'da, Satranç, 'sahipsiz', kaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı