takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
03 Eylül 2019 - Salı 15:49
 
Urfa'da flaş iddia!
ASAYİŞ Haberi
Urfa'da flaş iddia!

 

 

Şanlıurfa'da gözaltına alınan iki kişi, karakol yerine ıssız bir bölgeye götürülerek dövüldükleri iddiasıyla polislerden şikayetçi oldu. O anları anlatan şahıslardan biri, "Bizim başımıza gelen başkasının başına gelmesin. Polisten böyle bir şey beklemezdik” dedi. 

 

 

Olay, 17 Ağustos’ta Devteşti Mahallesi'nde meydana geldi.



İddiaya göre, 4 çocuk babası olan 37 yaşındaki Ramazan Çakmak, motosikletiyle 32 yaşındaki arkadaşı Sedat Demirer’i evinden aldı. İşyerine geçen ikiliyi gören polis aracı, iki şahsı ‘sağa çek’ anonsuyla durdurdu. Polis aracından inen 3 polis, iddiaya göre motosikletten inen Çakmak ve Demirer'i coplarla dövmeye başladı.
 

 


Daha sonra polis aracına bindirilen Çakmak ve Demirer, iddialara göre ıssız bir alana götürülüp, burada da dövüldü. Dayak olayının ardından adliyeye giden ikili, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

Polislerin kendilerini hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmayla suçladıklarını söyleyen Çakmak, şu ifadeleri kullandı. 

 

 

“Polisler 3 kişiydi. Ben arkadaşımı motosikletimle alıp dükkânıma götürecektim. O sıra yolda siren sesi geldi. Siren sesinden sonra ‘Sağa çek’ anonsunu duyduk. Biz de motoru hemen sağa çektik. O sıra biz kimlik falan sormalarını beklerken arabadan iner inmez bizleri copla darp ettiler. Bize ters kelepçe yapıp dövmeye devam ettiler. Bir süre bizleri o halde bagaja koydular. Bagajda da bir süre dövdüler. Bunların hepsi olayın yaşandığı yerdeki güvenlik kamerasında da görülüyor. Şehir içinde dövdükten sonra bizi karakola falan da götürmediler. Dağa götürdüler. Orada bizi tehdit ettiler.”

 

 

ÇAKMAK: POLİSTEN BÖYLE BİRŞEY BEKLEMEZDİK

Çakmak, “Ben de ‘Tabi ki hastaneye gideceğiz. Bir saattir bizi dövüyorsunuz’ dedim. O sıra orada bir polis de, “Arabanın arkasında uyuşturucu var. Onları ceplerine koyun. Bize de ‘niye dövdünüz’ diye sorarlarsa ‘üzerlerinde uyuşturucu yakaladık diye dövdük’ deriz” dedi. Ben de bizim hırsızlıkla uyuşturucuyla hiçbir alakamız yok dedim. Sonra bizim kelepçemizi söküp dağda bıraktılar. Biz de hastaneye gidip darp raporu aldık. 2 gün iş görmemezlik raporu aldık. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Bizim başımıza gelen başkasının başına gelmesin. Polisten böyle bir şey beklemezdik” dedi. 



DEMİRER: ÇOK KORKTUK 

Vücutlarından darp izi bulunan ve 2 günlük iş görmez raporunu aldıklarını ifade eden Sedat Demirer ise, “Bu yaşadığımız olaydan ötürü çok korktuk. Suçlu olsak ta olmasak ta böyle bir durumda karakola götürülmemiz gerekiyordu. Ancak bizi ıssız bir alana götürüp coplarla tekme tokat dövüp ardından suçsuz olduğumuzu anlayınca bizi orada bırakıp gittiler. Şikayetçi olmamak için çok sabır ettik ancak suçsuz yere darp edilmemiz bizleri çok üzdü bu yüzden bizi haksız yere gözaltına alıp ardından ıssız bir yerde darp edip bırakan polislerden şikayetçi olduk" diye konuştu.

 

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör:
Etiketler: Urfa'da, flaş, iddia!,
Yorumlar
Haber Yazılımı