takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Aralık 2019 - Salı 15:01
 
Türkiye, Twitter ve İnstagram kullanımında birinci sırada yer aldı
GÜNDEM Haberi
Türkiye, Twitter ve İnstagram kullanımında birinci sırada yer aldı

2012 yılından bu yana yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları yayınlandı. Araştırmada Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye ilk sırada yer aldı.

 

 

 

2012 yılından bu yana yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları yayınlandı. 6 kıtada gerçekleştirilen araştırmaya, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 28 ülkeden 44 bin 150 kişi katıldı. Araştırmada Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye ilk sırada yer aldı.

 

 

 

Deloitte tarafından 7 yıldır yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları açıklandı. Türklerin mobil cihaz kullanımına dair verilerin de paylaşıldığı araştırmada en dikkat çeken durum ise şu oldu; sosyal medya kullanımında Türkiye birinci sırada yer alıyor ve telefonda en çok oyunu yine Türkiye'deki kullanıcılar oynuyor.

 

 


Türkiye'de bin kişinin katılımıyla düzenlenen online anketin sonuçları şu şekilde paylaşıldı:

SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA TÜRKİYE YİNE BİRİNCİ SIRADA

"Sosyal medyayı diğer ülkelere göre daha çok seviyor ve kullanıyoruz. Cep telefonunda bulunan haberleşme uygulamaları incelendiğinde; Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram en sık kullanılan uygulamalar. Türkiye'deki kullanıcılar analiz edildiğinde günlük sosyal medya kullanımında 2017 yılına göre 6 puan artış olduğu ve bu artışın da tüm yaş gruplarında olduğu gözleniyor. Cinsiyete göre sosyal medya ve haberleşme uygulamalarının kullanımı incelendiğinde ise; kadınlar ve erkeklerin kullanım sıklığının farklılaştığı uygulamaların; Instagram, Snapchat ve TikTok olduğu görülüyor. Kadınların kullanım sıklığı oranları, erkeklere göre Snapchat'te 14 puan, Instagram ve TikTok'ta 12 puan daha fazla gerçekleşti. Erkeklerin kullanımda kadınları geçtiği uygulamalar ise Twitter ve tanışma platformları olarak gözlendi.

 

 

 

 

HER GÜN TELEFONDA OYUN OYNUYORUZ

Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 55'i oyun oynamak için cep telefonunu tercih ediyor. Bu oran ile Türkiye'deki kullanıcılar anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Oyun oynamak için cep telefonunu tercih edenlerin yaş grupları incelendiğinde ise en yüksek oranın yüzde 61 ile 35-44 yaş grubunda olduğu görülüyor. Kullanıcıların oyun oynama sıklığı incelendiğinde her 2 akıllı telefon sahibinden 1'i her gün telefonda oyun oynuyor. Türkiye, bu oyun oynama sıklığı oranıyla da anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada. Türkiye'de kullanıcılar, oyunları belirgin bir oranla (yüzde 67) evde dinlenirken rahatlama amacıyla oynuyor. En çok oynanan oyun türünün yüzde 40 oranla gündelik/puzzle tarzı oyunlar olduğu görülüyor. Kullanıcılar oyun oynarken yüzde 78 gibi açık bir farkla tek oyunculu oyunları tercih ediyor.

 

 

 

 

RAKAMLARLA TÜRKİYE

-Telefonunu devamlı kontrol etme ihtiyacı hissedenler: yüzde 46

-Aşırı telefon kullanımından dolayı fiziksel acı çekenler: yüzde 26

-Günde en az bir kere Instagram'da vakit geçirenler: yüzde 49

-Günde en az bir kere Twitter'da vakit geçirenler: yüzde 23

-Oyun oynamak için cep telefonunu tercih edenler: yüzde 55

-Akıllı telefondan her gün oyun oynayanlar: yüzde 50

 

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: Türkiye,, Twitter, ve, İnstagram, kullanımında, birinci, sırada, yer, aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı