takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
12 Kasım 2018 - Pazartesi 11:05
 
Şurkav’dan Öğrencilere Kültür Ve Sanat Etkinlikleri
KÜLTÜR Haberi
Şurkav’dan Öğrencilere Kültür Ve Sanat Etkinlikleri

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)   “Gençlerle Kültür ve Sanat buluşmaları” etkinlikleri kapsamında bu yıl Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine, Kültür Sanat gezileri, Konferanslar, Resim yarışmaları düzenlenmesi amaçlanmaktadır. 


Bu amaç doğrultusunda yapılan etkinlikler ile Öğrencilerin; merak sahibi, araştırmacı, entelektüel niteliklerini öne çıkarmak ve nitelikli bilgi edinilmesini sağlayarak, Şanlıurfa Kent ve Kültür hayatının bilinmesine, milli manevi, kültürel değerlerin tanınmasına, benimsenmesine, geliştirilmesine ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere, aktarılmasına katkı sağlamak, insani ve kültürel değerlere karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturularak toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye,  Öğrencilerin ders dışı kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunmalarına fırsat tanınması hedeflenmektedir. 


Faaliyetlerin ilki olan Kültür Sanat Gezilerine 13 Kasım 2018 tarihinde başlanacak, gezi kapsamında Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi, Geleneksel El Sanatları Merkezi, Geleneksel El Sanatları Müzesi, ŞURKAV Halilürrahman Kültür ve Sanat Külliyesi, Balıklıgöl Rızvaniye El Sanatları Külliyesi gezdirilecek. 


Kültür ve Sanat Faaliyetleri kapsamında 14 Kasım 2018 Çarşamba günü Saat 14.00’te ise Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi arkeolog Prof. Dr. Mehmet ÖNAL Öğrencilere Kültür, Tarih, Arkeoloji ve Turizm Konulu bir konferans verecektir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şurkav’dan, Öğrencilere, Kültür, Ve, Sanat, Etkinlikleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı