takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Ağustos 2019 - Cuma 16:23
 
Suriye'de ateşkes ilan edildi!
DÜNYA Haberi
Suriye'de ateşkes ilan edildi!

 

Yıllardır devam eden iç savaşın yaşandığı Suriye'de son zamanlarda yoğun saldırı altında olan İdlib'de Suriye yönetimi tek taraflı ateşkes ilan etti. Haberi Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu.

 

 

Rus İnterfaks ajansı, Rusya Savunma Bakanlığının İdlib bölgesinde savaşan muhalif gruplara da ateşkese katılma çağrısı yaptığını aktardı.

 

 

Suriye yönetiminin ateşkes kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmeden üç gün sonra geldi.

 

 

Kısa süre önce İdlib’e bağlı kritik önemdeki Han Şeyhun kasabası, Suriye ordusu tarafından muhaliflerden geri alınmıştı. Bu süreçte 9 No'lu gözlem noktasının güvenliğinin sağlanması için bölgeye sevk edilen Türk askeri konvoyuna saldırı düzenlenmiş ve üç sivil hayatını kaybetmişti.

 

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin İdlib’deki ilerleyişi devam ederken, Türkiye’ye ait 9 ve 10 numaralı gözlem noktaları tehdit altına girmişti.

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Suriye'de, ateşkes, ilan, edildi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı