takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Temmuz 2019 - Çarşamba 01:43
 
Siverekliler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılmasını istiyorlar
SAĞLIK Haberi
Siverekliler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılmasını istiyorlar

Siverekliler imza kampanyası başlatarak Siverek ilçesine acilen KADIN DOĞUM ve ÇOCUK HASTANESİ açılmasını talep ediyorlar.

 

 

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi 254.162 nüfusu ile 16 ilden daha büyük olup Şanlıurfa'nın da  en büyük ilçesi konumundadır. Siverek'in kadın nüfusu 125.624'tür. Hilvan, Çermik, Ergani gibi ilçelerden de Siverek Devlet Hastanesi'ne yoğun hasta akışı olmaktadır. Sağlık hizmeti verdiği çevre ilçelerin kadın nüfusu da dikkate alındığında yaklaşık 250 binlik potansiyele ulaşmaktadır.

 

 

Mevcut Devlet Hastanesi doktor, personel ve tıbbi donanım açısından ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu nedenle özellikle kadın doğum hastalarına haftalar sonrasına randevu verilmekte, muayene için gelen hastalar sıra almak için uzun kuyruklar oluşturmakta, büyük bir çoğunluğu da muayene olamadan evlerine dönmek zorunda kalmaktadır.

 

Uzman doktor ve teknik donanım eksikliği nedeniyle, doğum yapacak hastalar uzak mesafedeki Şanlıurfa ya da Diyarbakır ilindeki hastanelere   sevk edilmek zorunda kalınmaktadır. Hasta sevkleri; sağlık hizmetine erişimde güçlüklere, zaman ve maddi kayıplara yol açmakta, anne ve bebeğin hayatı tehlikeye girebilmekte, yolculuk esnasında sağlıklı olmayan koşullarda doğumlar gerçekleşebilmekte, zaman zaman anne ya da bebeğin kaybıyla da sonuçlanabilmektedir.

 

Siverek İlçesi 15-49 yaş kadın ile 0-16 yaş çocuk nüfusunun ve doğum hızının en yüksek olduğu ilçelerdendir. Şanlıurfa’nın Siverek, ilçesi Türkiye’de doğum oranının en fazla olduğu ilçedir. Nüfusu 300 bine yaklaşan ilçenin ilçe halkı imza kampanyası başlatarak Acil olarak Kadın Doğum ve Çocuk  hastanesi açılmasını istiyorlar.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Siverekliler, Kadın, Doğum, ve, Çocuk, Hastanesi, açılmasını, istiyorlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı