takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
19 Kasım 2018 - Pazartesi 16:16
 
Sendikalı Tüvtürk İşçiler için yapılacak basın açıklamasına izin çıkmadı
EKONOMİ Haberi
Sendikalı Tüvtürk İşçiler için yapılacak basın açıklamasına izin çıkmadı

üvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de 11 işçinin Nakliyat-İş Sendikasından istifa etmedikleri için işten atıldıkları iddiasıyla yapılması planlanan basın açıklamasına izin çıkmadı. Valilikten yazılı izin alınmadığını belirten güvenlik güçleri basın açıklamasının yapılmasına müsaade etmedi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tüvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de çalışan 11 çalışanın Nakliyat-İş Sendikasından istifa etmedikleri için işten atıldıkları iddiası gündeme gelmişti. Sendika tarafından yapılan açıklamada “Sendikamızın örgütlenmesinden haberdar olan işveren tarafından, sendikamız üyeleri aranarak istifa baskısı yapılmış, e-devlet şifreleri istenmiştir. Üyelerimiz baskılara boyun eğmemiş, istifa etmemiş ve e-devlet şifrelerini vermemiştir. Bunun üzerine Urfa Merkez İstasyonundan 7, Viranşehir’den 1, Siverek’ten 2, Akçakale’den 1, olmak üzere toplam 11 sendika üyesi 4857 sayılı yasanın 25. Maddesine göre tazminatsız işten çıkartılmıştır. İşten çıkartılan üyelerimize, yasal olarak yapılması gereken her hangi bir bildirim yapılmamıştır. Sendikamız üyeleri baskılara boyun eğmemekte, sendikalarına, örgütlenme haklarına, ekmeklerine sahip çıkmaktadır. Sendikamız Urfa Tüvtürk/Polçak Taşıt Muayene İstasyonlarından keyfi ve hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan üyelerimiz için mücadeleyi başlatmıştır” açıklaması yapılmıştı.

 


BASIN AÇIKLAMASINA İZİN ÇIKMADI

Sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler için Viranşehir yolu üzerindeki Tüvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’e önüne gelen Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve bazı işçiler basın açıklaması yapmak istedi. Ancak burada güvenlik önlemi alan jandarma ve emniyet güçleri basın açıklaması için izin alınmadığını belirterek basın açıklamasına izin vermedi. Basın açıklamasının Şanlıurfa Valiliği’nce belirlenen alanlarda yapılması gerektiğini kaydeden güvenlik güçleri basın açıklamasının yapılması durumunda müdahale edeceklerini dile getirdi. Güvenlik güçlerinin müsaade etmemesi üzerine Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, valilikten izin almak için olay yerinden ayrıldı.

 

Hüseyin ÖZKAN/AJANS URFA

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Sendikalı, Tüvtürk, İşçiler, için, yapılacak, basın, açıklamasına, izin, çıkmadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı