takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
13 Eylül 2019 - Cuma 15:56
 
Selahattin Demirtaş her an tahliye edilebilir
GÜNDEM Haberi
Selahattin Demirtaş her an tahliye edilebilir

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Aydın Erdoğan yaptığı açıklamasında Demirtaş’ın her an tahliye olabileceğini kaydetti.

 

 

 

Silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tahliye edileceği iddia edildi. Demirtaş’ın yargılandığı ana davada hakkında tahliye kararı verilmesine yönelik savcılığın yaptığı itiraz reddedilmişti.

 

 

Demirtaş’ın avukatların Aydın Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Demirtaş’ın her an tahliye olabileceği belirtildi.

 

 

Rudaw’a konuşan avukat Aydın Erdoğan, Demirtaş’ın tahliyesinin önünde artık bir engel kalmadığını söyleyerek “Demirtaş’ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı artık” dedi.

 

 

Demirtaş’ın daha önce bir konuşmasından dolayı aldığı dört yıl sekiz aylık bir cezasının olduğunu hatırlatan Erdoğan, “O cezanın karşılığını halihazırda yatmış bulunuyor. Yani bugün Türkiye’de mevcut yürürlükteki yasalara göre şu anda ona verilen cezasını yatmış durumdadır. Bazı bürokratik işlemler var, gecikmeler oluyor. Bizim elimizde olmayan nedenler, bizim tam olarak bilemediğimiz nedenler var. Ama her an Sayın Demirtaş’ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı artık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Selahattin, Demirtaş, her, an, tahliye, edilebilir,
Yorumlar
Haber Yazılımı