takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
26 Kasım 2019 - Salı 14:51
 
Satranç Kulüpleri Federasyonu Kuruldu
SPOR Haberi
Satranç Kulüpleri Federasyonu Kuruldu

Satranç Sporu alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek “Satranç Kulüpleri Federasyonu’nu” kurdu.

 

 

 

 

Kuruluş imza töreni 12 Kasım 2019 tarihinde TBMM ‘nde gerçekleşti.

 

 

İmza törenine federasyonun kurucu temsilcileri arasında;

 

İzmir Millet Vekilleri Milli Sporcu Alpay Özalan ve Prof.Dr.Hasan Kalyoncu, Denizli Millet Vekili Şahin Tin, Satranç Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekilleri Sedat Gülbaran ve Ali Özen, federasyon genel sekreteri Kadir Okur ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

 

 

Şanlıurfa'dan Ceylanpınar Belediyesi Satranç Kulübü’ de (Ceylanpınar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı) Kurucular kurulunda yer aldığı Satranç Kulüpleri Federasyonu geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen törenle kuruldu. Satranç alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek “Satranç Kulüpleri Federasyonu’nu” kurdu.

 

 

 

 

Şanlıurfa'da satranç sporunun gelişimi ve bu bağlamda kurumsallaşarak özellikle belediye kulüpleri tarafından öncülük edilmesi hususunda çaba gösteren başta, Şanlıurfa Satranç Eğitim ve Gelişim kısa adı(Şasged) Derneği Başkanı; H.Murat Özakıncı konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

Başkan Özakıncı; Satranç Sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Şanlıurfa’da yaptığımız çalışmalarda özelikle Çocukların ve gençlerin satranç sporuna özendirilmesi hususunda Şasged dernek yönetiminin çabası ile birçok Turnuva yapılmıştır. Şanlıurfa’yı önemsiyoruz. Satranç Milli Takımına Sporcu göndermek istiyoruz. Başta Ülkemizi ve Şanlıurfa’mızı temsil etsinler Bu yüzden Kurulan Satranç Kulüplerini bir arada tutarak Federasyon çatısı altında toplanması Ülkemiz adına sevindirici bir oluşumdur. Şanlıurfa'da satrancın kulüpler tarafından daha profesyonel bir hale gelerek yaygınlaşmasına inandığımızı öncelikle belirtmek isteriz.

 

 

 

Şasged Başkanı ÖZAKINCI, Başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm Merkez ve İlçe Belediye kulüplerimizde satranç Sporu branşı mevcut. Satranç branşı faal olmayan, Spor kulüplerimizinde en kısa zamanda Satranç Takımlarını kurup federasyon üyelik işlemlerinin ardından satranç sporunun gelişimi Satranç Kulüpleri Federasyonu bünyesinde daha kaliteli ve profesyonel olacağına inanıyorum.''Satranç Kulüpleri Federasyonu'' Ülkemize Hayırlı olsun Yönetimi Tebrik eder.Çalışmalarında başarılar dileriz.dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Satranç, Kulüpleri, Federasyonu, Kuruldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı