takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
27 Temmuz 2018 - Cuma 16:27
 
Şanlıurfa Şehir Arşivi Oluşturuluyor
KÜLTÜR Haberi
Şanlıurfa Şehir Arşivi Oluşturuluyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa Şehir Arşivi' projesi için Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu'nu makamında ağırladı.

 

Şanlıurfa'nın gelişmesi için her projeyi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sarmış ve Yönetim Kurulunun 'Şanlıurfa Şehir Arşivi' projesini değerlendirdi. Proje için gerekli talimatları veren Başkan Nihat Çiftçi, "Yazarlar Birliğimizin Şanlıurfa Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Birlikte istişare ettik ve Şanlıurfa'mızın şehir arşivini oluşturma kararı aldık. Yazarlar Birliği Şube Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğümüz ve Kültür ve Turizm Daire Başkanlığımız güzel bir şekilde çalışacak" dedi.

 

"ŞANLIURFA İLE İLGİLİ TÜM ESERLERİN TOPLANABİLECEĞİ BİR ARŞİV"

Şanlıurfa'nın gelişiminin eğitimle olabileceğini belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'da bugüne kadar yazan, çizen, yüreğini, duygusunu veren, bilgisini paylaşan bu şehir için tüm ruh halini, emeğini veren tüm yazarlarımızın şehirle ilgili tüm eserlerini toplayabilecek bir şehir arşivini birlikte kurma kararı aldık. Daire Başkanlığımıza da gerekli talimatları verdik. Şanlıurfa'nın gelişimini eğitim, sanat, kültür, yazma, okuma ile mümkündür. Yazan, çizen, okuyan kanat önderleri olarak şehrin kıymetini bilmezsek gelişim sağlayamayız. Eserlerimizi güzel bir şekilde bir araya toplayacağız ve bu arşivi Şanlıurfalı hemşerilerimizle paylaşacağız. Sadece arşivin sergileneceği bir kütüphane kurulacak. Şanlıurfa şehir arşivini görmek isteyen kütüphaneye gelip hem kaynakları ve eserleri görecek hem de istifade edecek. Bunun ilk adımını bugün istişare toplantısı ile attık. Yönetim Kurulu'ndaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

Projeyi olumlu karşıladığı için Başkan Çiftçi'ye teşekkür eden Türkiye azarlar birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış da, "Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi olarak Başkanımız Nihat Çiftçi'yi ziyaret ettik. Dünyanın en kadim şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa için bir şehir arşivi oluşturmak istedik. Urfa ile ilgili her türlü dokümanın bir arada bulunduğu, dijital ortama aktarıldığı ve dünyanın  her ortamından internet üzerinden ulaşılabilecek şehir arşivi oluşturma teklifimizi sunduk. Başkanımız olumlu karşıladı ve çalışmalar başladı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, Şehir, Arşivi, Oluşturuluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı