takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
15 Temmuz 2018 - Pazar 21:55
 
Şanlıurfa ‘da 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Satranç Turnuvası yapıldı
SPOR Haberi
Şanlıurfa ‘da 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Satranç Turnuvası yapıldı

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa satranç  İl Temsilciliği'nin düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi Satranç Turnuvası  KARAKÖPRÜ GENÇLİK MERKEZİ , MESİRE ALANI İÇİNDE  gerçekleşti.

4  kategoride gerçekleştirilen  turnuvada derece alanlara başarı belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.

 

Turnuvaya  katılım sağlayan  Şanlıurfa Satranç Eğitim Ve Gelişim Derneği Başkanı  H.Murat ÖZAKINCI  törende konuşma yaptı,

 

  ÖZAKINCI   “DEGERLİ SATRANÇ SEVERLER:

 

                     Geleceğimizi daha sağlam Temellere oturtulması: ancak ve ancak Çocuklarımızın Eğitimlerine gereken önemi göstermekten geçer. Çocuğunun Başarısına sevinmeyecek bir Aile yoktur. Özelikle kötü Alışkanlıkların gençler arasında yaygınlaştığı bir zamanda kendilerini gerçekten geliştiren onlara şuanda ve ileride faydalı olacak olan. Benim nazarımda en önemli aktivitelerden birisi satrançtır.

 

                      Satranç, Kimine göre oyun, kimine göre spor, Kimine göre ise zaman geçirme aracı olabilir. Bana soracak olursanız Satranç Bireyin günlük yaşamda önce kendisini sonra ise karşısındakini tanıma sanatıdır.

 

                    Satranç oynayan bir bireyin çok yönlü düşünmeyi ve kısa zamanda en doğru kararı vermeyi öğrenir. Yaptığı hamleler ile kendisini ve rakibinin hamleleri ile karşısındaki bireyi tanır.

 

                    Bir süre sonra satranç oyununda en doğru hamleyi bulmaya çalışan bireyin, günlük yaşamda karşılaştığı sorunlarla başa çıkma noktasında da en doğru hamleyi bulmaya çalışacaktır.

                    Aynı zamanda bir süreli oyun olan satranç insana süresi içeri sinde doğru işi yapmayı öğretmektedir.

 

   Değerli Arkadaşlar;

 

                Satrancın tüm faydalarını burada sizlere sayacak değilim zaten bu kadar vaktimizde yok Ben sözlerimi tamamlamadan önce şunu söylemek istiyorum

 

               Kendiniz, Aileniz ve Çevreniz için iyi bir hamle yapın.

               Satrancı Seçin….

              Teşekkür ederim.. ” dedi

 

                                                           

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, ‘da, 15, Temmuz, Demokrasi, Bayramı, Satranç, Turnuvası, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı