takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Eylül 2018 - Perşembe 15:39
 
Şanlıurf’da artık okul güvenliği polislerin sorumluluğunda!
ASAYİŞ Haberi
Şanlıurf’da artık okul güvenliği polislerin sorumluluğunda!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü öğrenciler daha güvenli ve huzurlu ortamlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla asayiş, narkotik ve trafikteki sorunlarla daha etkin mücadele için kolluk kuvvetlerinden 185 personel okullar için görevlendirdi. Polisler sorumlu oldukları okullarla ilgili denetim yapıp, hazırladıkları raporları ilgili birim amirlerine sunacak.

 

Şanlıurfa’da "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Alınan Koruyucu ve Önleyici Tedbirler" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Okullarda Kolluk Kuvvetleri" dönemi başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün bir konferans düzenlendi. Konferansa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Hüseyin İşseven, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Fevzi Çelik, Aile ve sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ile diğer ilgililer katıldı.

Konferansta güvenli ve huzurlu okullarla ilgili alınacak tedbirlere dair sunum gerçekleştirildi. 

 

OKULLARA GÜVENLİ EĞİTİM KOORDİNASYON GÖREVLİSİ

Buna göre, emniyet tarafından kentte bulunan 300'den fazla okulun risk değerlendirilmesi yapıldı. Okulların fiziksel ve çevresel faktörleri ile buna güne kadar meydana gelen suç olaylarıyla yapılan değerlendirme sonucu 15'i "Okul Kolluk Görevlisi" olmak üzere 183 polisin "Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi" olarak görev yapmasına karar verildi. Ayrıca okullarına rahat ve güvenli bir şekilde geliş gidişlerini sağlamak amacıyla okullar çevresinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı 39 motorize ve 3 kriz müdahale ekibi olmak üzere toplam 42 ekip görevlendirildi.

 

Görevliler okul ve çevresinde eğitim – öğretimin güvenliğini bozacak konularla ilgili çalışma yapıp, ilgilerle yatıkları görüşmeleri rapor halinde amirlerine sunacak. Amirlere iletilen rapor dâhilinde çözüm yolları bulunacak. 

 

OKULLARA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ

Emniyet Müdürlüğü tedbirler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından riskli okullara özel güvenlik personeli görevlendirilmesi, güvenlik görevlileri için okullarda uygun mekânlar hazırlanması talep edildi. 

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Şanlıurf’da, artık, okul, güvenliği, polislerin, sorumluluğunda!,
Yorumlar
Haber Yazılımı