takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
09 Şubat 2021 - Salı 14:23
 
Sağlık Sendikalarına Rakip mi geliyor!
DİĞER Haberi
Sağlık Sendikalarına Rakip mi geliyor!

Sağlık Sendikalarına Rakip mi geliyor!

 

 

 

Bağlı oldukları sendikalardan umudunu kesen sağlık personelleri, sosyal medyada harekete geçerek  "Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği" kısa adı SaHaDer Derneği'ni kurup Türkiye’nin 81 vilayetinde şubeler açarak  hızlı bir şekilde örgütlenmeye başladılar.

 

 

 

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği kısa adı SaHaDer, konfederasyon yolunda ilerleyerek sağlık personellerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarına başlamışlardır.

 

 

 

SaHaDer, Twitter'da SaglTum adıyla bilinen Twitter Destek Grubu yöneticilerince tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak ve yasal boyutta temsil maksadıyla 11.11.2020 tarihinde kurulmuştur.

 

 

 

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği'nin amacı, sağlık personellerinin yaşadığı sorunları akılcı ve hızlı çözüm üretme adına,tüm sağlık branşı çalışanlarını eşit önemde temsil etmektir. Diğer önemli bir iddiamız ülkenin dört bir tarafına aynı önemi vermek bir şehri veya bölgeyi diğerinden ayırmamaktır.Kurucu yönetim kurulumuza bakıldığında açıkça iddiamızın gerçekliği görülmektedir. Ülkenin dört bir yanından ve farklı sağlık branşlarından bir araya gelmiş bir yönetim kadrosuna sahibiz. Artık kronikleşmiş olan ve pandemi süreci ile birlikte daha da ağırlaşan sosyoekonomik sorunların çözümü için sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı temel ilke olarak benimsemiş derneğimiz, tüm siyasi sendikal oluşumlara ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafededir.

 

 

 

 

SahaDer, kendi çizgisinde, kendi vizyon  ve misyonuyla tüm sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarını korumak, hak kayıplarının önüne geçmek, sosyoekonomik koşullarını iyileştirmek amacıyla çalışmak, sağlık çalışanlarının sahada yaşadığı sorunlara çözüm önerilerini ve taleplerini ilgili bakanlıklara ve sivil toplum kuruluşlarına iletmek, sağlık çalışanlarının seslerini yazılı görsel ve sosyal medya araçları vasıtasıyla kamuoyuna ve yetkililere duyurmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Sağlık, Sendikalarına, Rakip, mi, geliyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı