takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
27 Şubat 2020 - Perşembe 16:45
 
Rusya hangi ilimizden nereye silah gönderdi?
GÜNDEM Haberi
Rusya hangi ilimizden nereye silah gönderdi?

Rusya, Sırbistan'a sattığı Pantsir-S1 hava savunma sistemlerini Karadeniz rotası üzerinden Sırbistan'a gönderdiği ortaya çıktı.

 

 

 

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füze savunma sisteminin ne zaman ve nereye kurulacağı henüz netlik kazanmamışken  Moskova yönetimi  Sırbistan'a sattığı Pantsir-S1 hava savunma sistemlerini Karadeniz rotası üzerinden Sırbistan'a gönderdiği ortaya çıktı.

 

 

 

Rusya ile Sırbistan arasında geçtiğimiz yıl yapılan anlaşmaya göre Pantsir-S1 hava savunma sistemleri nakliye programına uygun olarak bugün hava yolu ile Sırbistan'a gönderildi.

 

 

 

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Vnukovo Uluslararası Havaalanı'ndan kalkış yapan Rus askeri nakliye uçağı Antonov An-124'e yüklenen füze sistemleri önce Karadeniz üzerinden Türkiye sınırlarındaki Samsun ile Sinop hattına buradan da İstanbul açıklarından Bulgaristan'ın Varna semalarından Sırbistan'a ulaştırıldı.

 

 

 

 

Rus kargo uçağının füze sistemlerinin parçalarını 4 gün önce götürmeye başladığı, ardından sırasıyla her gün aynı saatlerde ve rotalarda ile taşımayı sürdürdüğü kaydedildi.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Rusya, hangi, ilimizden, nereye, silah, gönderdi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı