takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Ekim 2019 - Perşembe 15:34
 
Rusya: Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağız
GÜNDEM Haberi
Rusya: Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta açıklamalarda bulundu.

 

 

Lavrov, TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör hedeflerine yönelik olarak dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında konuştu. Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.

 

 

Ankara'nın kaygılarını anladıklarını ancak bunların Şam'ın çıkarları gözetilerek giderilmesi gerektiğini savunan Lavrov, "Suriye krizinin en başından beri sürekli olarak Türkiye'nin sınırlarının güvenliğiyle ilgili kaygılarını anladığımızı belirttik. Aynı zamanda bu kaygıların Şam ve Ankara arasındaki 1998 tarihli Adana Anlaşması kapsamında giderilmesi gerektiğinin birçok kez altını çizdik. Türkiye ile Suriye arasında diyalog başlatmaya çalışacağız. Bunun iki tarafın da çıkarına olduğunu öngörmek için dayanaklarımız var" dedi.

 

 

 

'ADANA ANLAŞMASI'NI ABD VE KOALİSYON ZORA SOKTU'

Lavrov, Türkiye-Suriye sınırındaki terör eylemlerinin bastırılması için müşterek çabaların sarf edilmesini öngören Adana Anlaşması'nın etkili biçimde uygulanmasının ABD ve uluslararası koalisyonun Fırat'ın doğusundaki eylemleri nedeniyle zora girdiğini söyledi.

 

 

 

 

'ŞAM İLE KÜRTLER ARASINDA DA DİYALOG BAŞLATMAK İSTİYORUZ'

Lavrov, Şam ile aşırıcılık ve terör faaliyetleri yürüten Kürt oluşumlar arasında da diyalog başlatmaya çalışacaklarını belirterek, hem Şam'ın hem de Kürt temsilcilerin buna ilgi gösterdiğini duyduklarını ifade etti.

 

 

 

'TÜRK-RUS ASKERİ İLETİŞİM HATTI FAAL DURUMDA'

Bu arada Lavrov, Rusya ile Türkiye arasındaki askeri iletişim hattının faal durumda olduğunu söyledi.

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Rusya:, Ankara, ile, Şam, arasında, diyalog, başlatmaya, çalışacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı