takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
23 Haziran 2020 - Salı 13:12
 
Otobüslerde yeni dönem başladı
GÜNDEM Haberi
Otobüslerde yeni dönem başladı

Ulaştırma Bakanlığı'nın aldığı yeni kararla, şehirler arası otobüslerde sıcak ikram servisi kaldırıldı.

 

 

 

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede normallaşme sürecinde şehirler arası otobüslerde yıllardır yolcular için bir alışkanlık haline gelen sıcak ikram servisinin kaldırıldığını açıkladı.

 

 

 

23 Haziran 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeledeki normalleşme sürecinde, yolculara sıcak ikram yapılmaması, ikram edilen yiyecek ve içeceklerin "ambalajlı" olması şartı getirildi.

 

 

 

"YETKİ BELGELERİNİ YENİLEME SÜRECİ 6 AY DAHA UZATILDI"

Yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye olarak Covid-19 ile mücadelede başarılı bir performans gösterildiğini belirterek, "Bakanlık olarak, salgınla mücadele sürecimizde tedbiri elden bırakmıyoruz. Bunun yanında da kara yollarımızda taşımacılık hizmeti veren firmalara desteğimizi sürdürüyoruz. Yayınladığımız yönetmelik değişikliği ile, kara yolunda faaliyet gösteren taşımacıların yetki belgelerini ilk yenilenme sürecinde ücretsiz olarak 6 ay uzattık" ifadelerini kullandı.

 

 

 

İKRAMLAR AMBALAJLI OLACAK, SICAK İÇECEK YOK

Yönetmelik değişikliği ile otobüslerde yolculara verilen yiyecek ve içeceklerin mutlaka ambalajlı olması ve soğuk olarak ikram edilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Otobüslerdeki ikramların gıda mevzuatına uygun olması, ikram süreçlerinin de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yönergelerine tam uyum sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Tüm bu tedbirlerimizi yolcularımız ve işletmelerimizin sağlığı için yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlamak salgınla mücadele başarımızı artıracaktır" aktarımında bulundu.

 

 

 

 

Türkiye'nin salgın döneminde verdiği mücadele sonrasında da öncü ve gıpta ile takip edilen ülke olacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Küresel salgına karşı verilen milli mücadelede tüm dünyada başarılı süreç yönetimi ile adından söz ettiren Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde izleyeceği yol haritası ile öncü ve gıpta ile takip edilen ülke olmaya devam edecek" ifadelerini aktardı.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: Otobüslerde, yeni, dönem, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı