takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
07 Ekim 2019 - Pazartesi 17:10
 
ÖSO savaş tatbikatı yaptı
GÜNDEM Haberi
ÖSO savaş tatbikatı yaptı

 

ÖSO savaş tatbikatı yaptı: Ankara’dan emir bekliyoruz

 

 

 

Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonda TSK’nın yanında yer alacak olan Özgür Suriye Ordusu, ağır silahlar ve roketlerin kullanıldığı tatbikatıyla savaş provası yaptı.

 

 

 

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştireceği olası askerî harekâtına ilişkin TSK’nin yanında yer alacak olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaş tatbikatı yaptı. ÖSO’nun Hamza Tümeni ve Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebubekir, "Ankara’dan emir bekliyoruz" dedi.

 

 

 

DHA'nın geçtiği habere göre son bir hafta içerisinde her gün tatbikat ve eğitimler gerçekleştiren ÖSO askerleri, eğitimlerini gözden geçirerek, yakın dövüş, meskun mahal ve ağır silahlarla tatbikatlar yaptı.

 

 

 

Savaş tatbikatına yaklaşık 2 bin ÖSO askeri katıldı.

 

"FIRAT’IN DOĞUSUNDA PKK’NIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

ÖSO’nun Hamza Tümeni ve Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebubekir, tatbikatın başarıyla tamamlandığını ve operasyona hazır olduklarını belirterek şöyle dedi:

 

"Fırat’ın doğusuna operasyon olursa hazırız. Sadece Ankara’dan talimat bekliyoruz. Herhangi bir hedefi gösterdiklerinde, biz oraya gitmeye hazırız. Bizim askerlerimiz iyi bir eğiçtim sürecinden geçtiler. Askerlerimiz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında Türk askeriyle de omuz omuza savaştılar. Bir operasyon olursa askerimiz hazır. Tatbikat yapma amacımız askerlerimizin hazır olması ve Fırat’ın doğusunda tamamen başarı elde etmesi. Şu an olağanüstü haldeyiz. Hamza Tümeni olarak herhangi bir talimat geldiğinde Fırat’ın doğusuna geçmeye hazırız. İnşallah Fırat’ın doğusundan PKK’nın kökünü kazıyacağız."
 
 

Özgür Suriye Ordusu güçleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına da katılmıştı.

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: ÖSO, savaş, tatbikatı, yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı