takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
11 Mart 2020 - Çarşamba 15:13
 
ölümcül koronavirüsün en çok etkilediği yaş grubu
SAĞLIK Haberi
ölümcül koronavirüsün en çok etkilediği yaş grubu

Uzman isim yorumladı! İşte ölümcül koronavirüsün en çok etkilediği yaş grubu

 

 

 

 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün çocuklarda ve 50 yaşın altındaki kimselerde ölümcül olma riskinin çok düşük olduğunu belirterek "Yaş yükselmeye başladığında ölümcüllüğü bir miktar artıyor" dedi.

 

 

 

Sağlık Bakanlığı Kornavirüs  Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

 

 

 

 

 

HANGİ YAŞ GRUBU RİSK ALTINDA?

Prof. Dr. Kara, hastalığın çocuklarda ve 50 yaşın altındaki kimselerde ölümcül olma riskinin çok düşük olduğunu belirterek, "Çocuklarda hastalanma oranı çok düşük, yani 9 yaşın altındaki çocuklarda. Virüsü alabiliyorlar; ama bu virüsün hastalık tablosuna neden olması çok düşük, öldürmesi neredeyse hiç yok. Yani çocuklarda ölümcül değil. 9 yaşından neredeyse 50 yaşına kadarsa yine hastalığın ölümcül olma ihtimali çok ama çok düşük. O kadar ağır seyretmiyor, binkişiden 2 kişisinden daha azında probleme neden oluyor. Ama yaş yükselmeye başladığı anda, işte o zaman ölümcüllüğü bir miktar artıyor.

 

 

 

 

Hastalığın ağır geçirilmesi bir miktar artıyor. O nedenle virüsü herkes alabilir; ama hastalığın ağır geçirilmesindeki en önemli faktör veya en önemli risk sigara içmek gibi, 60 yaşın üstü gibi, şeker hastalığı gibi beraberinde özellikle kalp hastalığı, akciğer hastalığının varlığı gibi nedenler ölümcül olmasını artırıyor" dedi.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: ölümcül, koronavirüsün, en, çok, etkilediği, yaş, grubu,
Yorumlar
Haber Yazılımı