takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
16 Eylül 2019 - Pazartesi 17:40
 
Marmaray'da Volkswagen hazırlığı!
EKONOMİ Haberi
Marmaray'da Volkswagen hazırlığı!

 

Alman otomobil devi Volkswagen'in Türkiye'ye kuracağı fabrikanın Manisa'da kurulacağı açıklanmıştı. Yapılan açıklama sonrası Marmaray'da Volkswagen hazırlığı başladı.

 

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dün katıldığı televizyon programında Alman otomobil devi Volkswagen'in yeni fabrikasının Manisa'da kurulacağını ve fabrikanın kurulacağı yörenin bile belli olduğunu açıklamıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından fabrika için bir süredir devlet düzeyinde yürütülen çalışmalar da ortaya çıktı.

 

 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Volkswagen'in Türkiye'de Manisa'ya kuracağı fabrika ile ilgili TCDD Taşımacılık da önemli bir görev üstlenecek. TCDD Taşımacılık, fabrikanın bazı parçalarının demiryoluyla Türkiye’ye getirilebilmesi için Marmaray’da hazırlık yapıyor. Marmaray, gece yarısından sonra yük trenlerine açılması ve gece boyunca 8 gidiş, 8 dönüş yük treninin kullanılması planlanıyor. Volkswagen de bu açılacak hattan yararlanabilecek.

 

 

 

Bakan Pekcan, Volkswagen'in Türkiye'ye yapacağı yatırımla ilgili olarak, “Bazı tüyoları da Alman Ticaret Bakanlığı’ndan alıyoruz. ‘Türkiye lehinde karar verildi’ diyorlar bize. Volkswagen’in yeni üretim otomobili için Türkiye’ye olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa’da yapılacak, yöresi bile belli ancak o konu Bakanımız Varank’ın çalışma alanı tabii” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Marmaray'da, Volkswagen, hazırlığı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı