takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
14 Aralık 2018 - Cuma 15:01
 
KOŞDAŞ’tan Erdemli Ol Ve İstifa Et Çağrısı
SİYASET Haberi
KOŞDAŞ’tan Erdemli Ol Ve İstifa Et Çağrısı

Saadet Partisi Şanlıurfa Gençlik Kolları Yüksek Öğrenim Birim Başkanı, 27. dönem Şanlıurfa milletvekili adayı ve Harran Üniversitesi Genç Girişimcilik Kulübü Eski Başkanı Şeyhisa KOŞDAŞ, yaptığı yazılı basın bildirisi ile Harran Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Barış YAŞAR’ı istifaya davet etti.

“Bankamatikçi müdür, fetvacı rektör” gibi skandalların bitmediği Harran Üniversitesi bu sefer de “atanmış öğrenci konsey başkanı” ile gündeme geldi.

Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu, tarihte ilim ve irfanla anılan kadim şehir Şanlıurfamızın üniversitesi, günümüzde ilime ve bilime yaptığı katkılarla değil ne yazık ki skandallarla gündeme gelir oldu.

 

Sert sözlerle eleştiren KOŞDAŞ’ın açıklaması şu şekilde;

 

“Anayasamızın 1. maddesi ‘’Türkiye devleti bir cumhuriyettir’’ şeklindedir. Anayasamızın 2. maddesi ise Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinden söz etmekte, bu nitelikler arasında demokratik bir hukuk devleti olduğu da yer almaktadır. Demokratik bir hukuk devletinde meşru seçimlerde vatandaşlar tarafından seçilen bir milletvekilinin mecliste yasaların kendisine tanıdığı bir hakkı kullanmış olması kimi neden rahatsız etmiştir? Demokratik bir hukuk devletinde kimse kendini sorgulanamaz görme hakkına sahip olabilir mi?

Bir milletvekili sadece kendisini seçenlerin veya seçildiği bölgenin meclisteki vekili değildir. 80 milyon vatandaşın tamamının meclisteki temsilcisi durumundadır. Olması gereken bu iken bir milletvekilinin seçildiği şehrin dışındaki bir konuyu TBMM’de gündeme getirmiş olması karşısında hakaretvari bir üslup kullanma anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. ‘’Başka işin kalmadı mı konsey başkanlığım ile uğraşıyorsun’’ şeklinde bir ifade tarzı milletimizin iradesine bir dil uzatma değil midir? Memleketin en büyük derdi ile de en küçük derdiyle de dertlenmek gazi mecliste milletimizin temsilcisi konumunda bulunan vekillerimizin bir sorumluluğu, bir vazifesi değil midir?  ‘’Sen şu meselelerle ilgilen bu konularla ilgilenme’’ şeklinde sınırlamalar çizmek, milletin iradesine prangalar bağlamak demokratik bir hukuk devletinde kimin haddinedir?

 

Harran Üniversitesinde öğrenim gören, azımsanmayacak sayıda öğrencinin aklında konsey başkanlığı noktasında soru işaretleri bulunmaktadır. Şu zamana dek bu konu ile ilgili akıllardaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapılmamıştır. Bundan dolayı Konya milletvekili sayın Abdulkadir KARADUMAN, öğrencilerin cevap aradığı bu soruları Cumhurbaşkanımızın yardımcısı sayın Fuat OKTAY tarafından cevaplanmak üzere meclis gündemine taşımıştır. Bu soru önergesi karşısında akıllardaki soru işaretleri giderilecek ve bir usulsüzlük tespit edilmesi durumunda yetkili makamlar gereği her neyse yerine getirecektir. Her iki durumda da karşılaşılacak sonuç karşısında tahammül edilemeyecek hangi durum söz konusudur? Yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarında, Harran üniversitesi öğrenci konsey başkanı Barış YAŞAR, kendisini sorgulanamaz görmeye, milletimizin iradesini hiçe sayarak 80 milyon vatandaşın meclisteki temsilcisi konumunda bulunan bir milletvekilinin görev ve yetkileri konusunda sınırlamaya kalkmaya, onun konsey başkanlığı noktasında sorularına cevap arayan üniversite öğrencilerini ‘’iftiracı ve yalancılıkla’’ itham etmeye, bu üslupla ahlak ve ferasetten uzaklaşmaya varacak hakkı ve haddi kendisinde nasıl görmektedir?

 

İlim ve irfan yuvası üniversitemizde öğrenim gören ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerin, kendisinin konsey başkanlığı noktasında akıllarında soru işaretleri taşıdıkları için hakaret sınırlarını bile aşan ifadelerle itham etmekten çekinmeyen, milletimizin iradesiyle mecliste bulunan bir milletvekilinin yasaların kendisine tanıdığı bir hakkı kullanmasına tahammül edemeyen ‘’Benim konsey başkanlığım ile uğraşmaya başlamış’’ diyebilecek kadar seviyeli bir üsluptan uzak olan bir şahsın binlerce öğrenciyi hangi şuurda ve hangi düzeyde temsil edebileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyor, sürecin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” diyerek  çağrısını bitirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KOŞDAŞ’tan, Erdemli, Ol, Ve, İstifa, Et, Çağrısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı