takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Nisan 2019 - Salı 19:20
 
Japonlar Halk Oyunları Öğrenmek İçin Şanlıurfa’ya Geldiler
KÜLTÜR Haberi
Japonlar Halk Oyunları Öğrenmek İçin Şanlıurfa’ya Geldiler

Şükrü Üzümcü’nün daveti üzerine Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde ilimize gelen Japonlar 3 günlük program kapsamında sadece toplamda 3 saatlik çalışmayla Şanlıurfa Halk Oyunlarımızdan 8 oyun ( Teşi, Hasan Dağı, Düz, Çeçen kızı,  Keriboz, Gezale, çeçano, Lorke ) öğrenerek 29 Nisan 2019 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube müdürlüğü kültür merkezinde bu oyunları konservatuar halk oyunları ekibiyle birlikte sergilediler.

 

Konuyla ilgili Şükrü Üzümcü şunları söyledi ; Japon folklorcu Yoshinari Murakami ve Eğe Üniversitesi Konservatuarı emekli Öğretim görevlisi Abdurahim KARADEMİR ile birlikte 2018 temmuz ayında ön bilgi almak için Şanlıurfa ya geldiler. Göbekli Tepe, Harran başta olmak üzere tüm ören yerlerimizi gezdirdik ve kendilerine halk oyunları gösterisi yaptık. Şanlıurfa kültürünün çok zengin olduğunu bunun için Japonya’dan halk oyunlarımızı öğrenmeye Japonları getireceklerini söz vermişlerdi. Ve sözlerinde durup  26-27 Nisan 2019 tarihlerinde Şanlıurfa Halk Oyunlarını öğrenmek ve oynamak için Japonya dan bir gurup Japonu  İlimize getirdiler. Tabiki bu hem ilimizin kültürünün tanınması yaygınlaşması ve özellikle turizmi açısından çok önem arz etmektedir. Bölgemizle ilgili özellikle yabancı turistlerin ön yargılarını kırmak sevindirici bir durum. Bize imkân verildiği takdirde Kültür turizmi adı altında Japonları her zaman davet edebiliriz dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Japonlar, Halk, Oyunları, Öğrenmek, İçin, Şanlıurfa’ya, Geldiler,
Yorumlar
Haber Yazılımı