takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Aralık 2019 - Salı 15:45
 
İçişleri Bakanlığı genelge gönderdi!
EKONOMİ Haberi
İçişleri Bakanlığı genelge gönderdi!

İçişleri Bakanlığı, park yasağı ihlali hususunda valiliklere genelge gönderdi. Park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek, bu araçlara ceza yazılacak.

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği, İstanbul Trafik Vakfı'nın park ihlali yapan araçları çekme faaliyetinin durdurulduğunu duyurmuştu. İçişleri Bakanlığının gönderdiği genelgeye göre, araç çekilirken sahibi gelirse ceza kesilecek ve aracı çekiciden indirilip teslim edilecek.

 

 



İçişleri Bakanlığı 81 ile Süleyman Soylu imzalı gönderdiği genelge ile park yasağı kuralını ihlal etmiş ve sadece para cezası ile cezalandırılabilecek araçların trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde otoparklara çekildiği; çekilme esnasında ve otoparklarda muhafazasında, mevzuatla belirlenen usul ve esaslara uyulmadığı, bu durumun çeşitli mağduriyetlere yol açtığı uyarısında bulundu.

 

 



Bakanlık, ayrıca belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre mesafede, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 m mesafede park eden araçlar çekileceğini duyurdu.

 

 

 

PARK YASAĞI İHLALİ HALİNDE ARAÇLARA NE YAPILACAK?

Söz konusu araçlara sadece park yasağı cezası yazılacak.

Genelgeye göre park halindeki araçlar şu hallerde çekilebilecek:

- Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre

- Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre

- Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine ve kavşaklara, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere 5 metre mesafe

- Engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak şekilde bulunan ve kaldırılması gereken araçlar.

 

 

 

 

PARK CEZASI KARARI GÖREVLİDEN

Çekme işlemi sırasında; aracın ihlalinden dolayı plakaya gerekli ceza uygulanacak. Aracın çekilmesine trafik görevlileri karar verecek ve refakat edecek. Aracın plakası ve ihlal durumunu gösterecek şekilde görüntü kaydı alınacak ve bu kayıtların uygun ortamlarda muhafazası sağlanacak.

 

 

 

SÜRÜCÜ GELİRSE ÇEKME İŞLEMİ DURACAK

Araç çekiciye yüklendiği veya götürüldüğü sırada sürücüsünün gelmesi durumunda trafik idari para cezası karar tutanağı kendisine tebliğ edilecek, varsa yapılan masrafların (UKOME veya İl Trafik Komisyonları tarafından güncel belirlenen tarifeler üzerinden) makbuz karşılığında ödenmesi halinde araç sürücüsüne teslim edilecek.

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: İçişleri, Bakanlığı, genelge, gönderdi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı