takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Eylül 2019 - Cuma 13:27
 
Her şey iki çocuğun imzasıyla oldu!
DÜNYA Haberi
Her şey iki çocuğun imzasıyla oldu!

 

Ella ve Caitlin isimli iki kardeş, Burger King'in çocuk menüsünde plastik oyuncak verme geleneğini kaldırması için imza kampanyası başlattı. Kampanyanın yoğun ilgi görmesi üzerine, dünyaca ünlü Fast Food zinciri Burger King, çocuk menüleriyle birlikte hediye oyuncak vermeme kararı aldı.

 

 

Plastik atıklarını azaltma baskısı altındaki Amerikan fast food zinciri Burger King, bundan böyle çocuk menüleriyle birlikte hediye oyuncak vermeyecek. Müşterilerine eski oyuncakları geri getirme çağrısı yapan şirket, bunların eritilerek başka şeylere dönüştürüleceğini duyurdu.

 

 

 

 

Burger King bu kararı, Hampshire'da iki çocuğun plastik oyuncaklardan vazgeçilmesi için McDonald's ve kendilerine yaptığı çağrının ardından aldı.

 

 

 

9 yaşındaki Ella McEwan ve 7 yaşındaki kardeşi Caitlin'in "Çevreyi düşünün. Çocuk menülerinizle birlikte plastik oyuncak vermeyin" diyerek internet üzerinden imzaya açtığı dilekçeye yarım milyondan fazla kişi destek verdi.

 

 

 

 

Dilekçede "Çocuklar bu oyuncaklarla sadece birkaç dakika oynuyor. Sonra atılan bu oyuncaklar hayvanlara zarar veriyor, denizleri kirletiyor" denildi.

 

 

Burger King'in plastik oyuncak uygulamasının durdurulması üzerine Mc Donalds da harekete geçti. Müşterilerin oyuncak yerine meyve alabileceklerini belirten şirket, gelecek yıl deneme amaçlı olarak başlatacakları uygulamayla çocukların oyuncak yerine kitap alabileceklerini açıkladı.

 

Burger King, eski oyuncakları toplamak için şubelerine çöp kutuları gönderileceğini, oyuncaktan vazgeçme kararıyla yılda 320 ton daha az plastik kullanılacağını söylüyor. Oyuncakların çoğu polimerlerden yapılıyor. Bunların eritilmesi sırasında zararlı gazların açığa çıkmadığı belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Kaynak: (SD) - Sondakika Editör:
Etiketler: Her, şey, iki, çocuğun, imzasıyla, oldu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı