takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
07 Ağustos 2019 - Çarşamba 14:52
 
Hayaller ülkesi ABD o kadar da güvenli değil
DÜNYA Haberi
Hayaller ülkesi ABD o kadar da güvenli değil

Gun Violence Archive isimli kuruluş, ABD’de son 7 yılda 2 bin 178 katliam gibi toplu saldırılar gerçekleştirildiğini açıkladı. Rakamlar, binlerce kişinin ‘hayaller ülkesi’ olarak tanımladı ABD’nin sanıldığı kadar da güvenli bir ülke olmadığını ortaya koydu.

 

 

Geçtiğimiz hafta sonu Teksas ve Ohio Eyaletleri'nde toplam 31 kişi hayatını kaybettiği ve 40 kişinin de yaralandığı 2 ayrı silahlı saldırının ardından ABD'de, aşırı silahlanma ve güvenlik tartışmaları yeniden alevlendi.

 

 

Kar amacı gütmeyen bir araştırma kuruluşu olan Gun Violence Archive (GVA), 2012 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinin Newtown kentinde bulunan Sandy Hook İlkokulu saldırısının ardından günümüze kadar ülke çapında gerçekleştirilen toplu saldırıları kayıt altına almaya başlamıştı.

 

 

GVA verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde Sandy Hook Saldırısı'nın ardından Ağustos 2019'a kadar geçen sürede toplam 2 bin 178 toplu saldırı gerçekleştirildi. 2013-2019 yılları arasında ABD'de gerçekleştirilen saldırılarda, toplam 2 bin 458 kişi hayatını kaybederken 9 bin 119 kişi de yaralandı.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: urfasiyaset
Etiketler: Hayaller, ülkesi, ABD, o, kadar, da, güvenli, değil,
Yorumlar
Haber Yazılımı