takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
17 Kasım 2019 - Pazar 18:28
 
Göbeklitepe İzmir Fuarında tanıtılacak
KÜLTÜR Haberi
Göbeklitepe İzmir Fuarında tanıtılacak

13. kez dünya ve ülke turizmini Fuarizmir’de bir araya getirecek Travel Turkey İzmir Fuarı, 5-7 Aralık günleri arasında gerçekleşecek. Fuarda UNESCO kültürel mirasında yer alan Göbeklitepe de yer alacak.

 

 

 

 

Bu yıl, 13. kez kapılarını açacak olan Fuarizmir’de Göbeklitepe Tapınağı da yer alacak. Turizm sektörüne yeni destinasyonlar kazandırmak ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak için açılan fuar, bu yıl UNESCO dünya kültürel mirası daimi listesinde yer alan Göbeklitepe Tapınağı’nı da ağırlayacak. İnsanlık tarihinin sıfır noktası olarak adlandırılan, 12 bin yıllık geçmişi ve keşfiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa’daki tapınağın replikalarının, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görmesi bekleniyor. 13. Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında Fuar İzmir’de oluşturulacak Göbeklitepe replikalarının yer alacağı alanla birlikte bölgenin tanınırlık oranın artması hedefleniyor.

 

 

 

Fuarizmir, 5-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Göbeklitepe, İzmir, Fuarında, tanıtılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı