takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
04 Ekim 2019 - Cuma 12:37
 
Gaziantep Üniversitesi Suriye'de 3 fakülte kuruyor
EĞİTİM Haberi
Gaziantep Üniversitesi Suriye'de 3 fakülte kuruyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olmak üzere Suriye'de 3 fakülte kurulacak.

 

 

 

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile ile Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olmak üzere Suriye'de El Bab'da İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Azez'de İslami İlimler Fakültesi ve Afrin'de Eğitim Fakültesi kurulması kararı verildi.

 

 

 

Karar 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 39'uncu maddeleri gereğince verildi.

 

 

 

2809 sayılı Kanun'un ek 30'uncu maddesi üniversitelerin yeni fakülteler veya enstitüler kurmasını düzenliyor.

 

 

 

2547 sayılı Kanun'un ek 39'uncu maddesinde ise "Türkiye'deki Devlet üniversiteleri, Cumhurbaşkanı(1) kararıyla yurtdışında akademik birimler ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan sosyal tesisler kurabilir. Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili usul ve esaslar Cumhurbaşkanı(2) tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir." deniyor.

 

 

 

Gaziantep Üniversitesi 2018 yılının Nisan ayında da Cerablus'ta Meslek Yüksekokulu açmıştı. Üniversite yönetimi yoğun başvuru geldiğini belirterek, bölgede fakülte açmak üzere YÖK'e başvurmuştu.

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: Gaziantep, Üniversitesi, Suriye'de, 3, fakülte, kuruyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı