takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
27 Nisan 2019 - Cumartesi 22:37
 
Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da tam tersine seçimi kazandık
SİYASET Haberi
Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da tam tersine seçimi kazandık

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Kızılcahamam Kampı'nda konuşuyor. Erdoğan, "İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik tam tersine seçimi kazandık" dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ak Parti Kızılcahamam Kampı'nda seçim sonuçlarına dair konuşuyor. "İstanbul'da seçim sürecini sonuna kadar takip edeceğiz" diyen Erdoğan, "İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik tam tersine seçimi kazandık." dedi.



Erdoğan, "Sayın Genel Başkan ne diyor? diyenleriniz çıkabilir. Her şeyden önce kazanmak nedir kaybetmek nedir? Bunun üzerinde ayrıca durmak gerekir. İstanbul'da 39 ilçenin 25'ini ittifak olarak almış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.  

 

 

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar: 

* Her seçim bir imtihandır, bir mücadeledir, bir muhasebe vesilesidir. 31 Mart seçimlerinde bu imtihanı bütünüyle demiyorum, büyük oranda başarıyla verdik. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. AK Parti olarak yüzde 44.4'lük bir oy oranına ulaştık. Bu mahalli idareler seçimlerinde aldığımız en yüksek ikinci orandır. Karşımızdaki dörtlü ittifakın oranı yüzde 44.5'te kaldı. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın tartışılmaz bir başarısı var. 



* İstanbul ve Ankara'da aslında kaybetmedik, tam tersine kazandık. Kazanmak kaybetmek nedir ona bakmak lazım. İstanbul'da 24 ilçede AK Parti, birinde MHP olarak almış bulunuyoruz. Kalan 14 ilçede Diğer ittifak ipi göğüslemiş.



* İlçeleri kazanmamıza rağmen büyük şehir belediyelerini neden kaybettiğimizi sorgulayacağız. Seçim kanunundan doğan itiraz ve düzeltme hakları bundan önce de kullanılmıştır.  



* Memur sıfatıyla orada olması gereken kişilerin birçok bankadaki işçi statüsündeki kişilerin sandıklara memur gibi sokuşturulması yenilir yutulur gibi bir şey değildir. İş Bankası, Şeker Bank, Garanti Bankası, FİBA Bank'ın yüzlerce memuru buralarda yer almıştır. İş Bankası bizim bilgimizde değildir diye bir açıklama yaptı. Sizin bilginizde demiyoruz ama çalışanlarınızın burada görev aldığını söylüyoruz. Partimize verilen oyların takibini yapacağız.



* İçimize sinse de sinmese de YSK'nın kararına duyacağız. Şöyle bir şey konuşuluyor. "AK Parti umudunu kesti" Şunu çok açık net söyleyeyim. Son ana kadar biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir normal yargı mücadelesi olmaktan aslında seçim hukuna yönelik bir mücadeledir. Bunu da sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Zira öyle bir şey burada var ki, milletimiz diyor ki bu İstanbul benim içime sinmedi, burada bir şaibe olduğu kesin. Ve bu şaibenin giderilmesi şart ki rahatlayalım.

 

Daha ilk andan itibaren belediye başkan vekillerinin odalarındaki kilitlerinin göbeğini sökecek kadar bir hırs... Yahu zaten kazandıysan buralar size teslim edilecek. Ama dur bakalım, daha Meclis'te yapılacak seçimler var. E ne oldu? Meclis'teki seçimlerde İstanbul'da tüm belediye başkan vekilliklerini bizim arkadaşlarımız kazandı.

 

Atanmış - seçilmiş... Dolayısıyla encümende atanmışlar mı hakim olacak seçilmişler mi? Tabi ki seçilmişler... Bunun çalışmasının yapılması lazım. Bu yanlışı düzeltmemiz lazım.

 

* Şöyle bir şey konuşuluyor, 'AK Parti aslında umudunu kesti.' Çok açık söyleyeyim, son ana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.



* Partimiz içinde belli seviyelere, noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir, yutulur değil... Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz. Bu teşkilat Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Nerede neler döndüğünü hepsini biliyoruz, gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde bu teşkilatın geleceği için hesabını sormasını biliriz.



*  Bu parti bir davadır, bu davaya gönül verenler bu davanın sır küpü içerisinde kendilerini tutmaları gerekir. Biz bu yola böyle çıktı, böyle yürüyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran budur.



* Değişim hayatın gerçeğidir. Değişimleri adım adım gerçekleştireceğiz. Tabi bu adımları birileri istediği için değil, kendi ihtiyaçlarımız için atacağız. Değişim demek her şeyi tepe taklak etmek anlamına asla gelmez. Bizim hareketimizin mayasında ahde vefa vardır. Hiçbir emeği, hiçbir birikimi, hiçbir potansiyeli heba etmeyeceğiz. Aynı zamanda yeni değerlerle, yeni kadrolarla saflarımızı genişletip güçlendireceğiz. "
 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: Erdoğan:, İstanbul, ve, Ankara'da, tam, tersine, seçimi, kazandık,
Yorumlar
Haber Yazılımı