takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
06 Mayıs 2019 - Pazartesi 10:25
 
Erbakan'dan flaş açıklama: Uçan kuşa borç var
SİYASET Haberi
Erbakan'dan flaş açıklama: Uçan kuşa borç var

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyoruz. Vatandaşın, devletin, özel sektörün, belediyelerin uçan kuşa borcu var" dedi.

 

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Bakanı Fatih Erbakan, partisinin Kahramanmaraş'taki 1. olağan kongresin katıldı. 

 

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Erbakan, "Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyoruz. Vatandaşın, devletin, özel sektörün, belediyelerin uçan kuşa borcu var. Bu 1 trilyon dolarlık borç dolayısıyla Türkiye olarak devletiyle, milletiyle özel sektörüyle her sene 100 milyar dolar borç faizi ödemek mecburiyetindeyiz. Böyle yeniden büyük Türkiye olur mu? Böyle 2023 hedefi olur mu?" dedi.

 

Adalet sistemi ile ilgili de eleştirilerde bulunan Erbakan, "Ancak bugün Türkiye'mizde adalet sistemine baktığımızda adalet mekanizmasının Türkiye'de can çekiştiğini görüyoruz. Adaletin karaborsaya düştüğünü görüyorum. Bizler yakinen biliyoruz ki bugün Ankara'da adli mercilerde dosya takibi yaparak milyonlar kazanan hukuk büroları kurulmuş. Bugün artık hukuku iyi bilen değil, ilişkileri iyi olan avukatların revaçta olduğu bir döneme geçilmiş. Hak, hukuk pazara düşmüş, hukuka güven kalmamış, adalet kara borsaya düşmüş. Sadece adalet mekanizmasında değil. Devlette, belediyelerde, bürokraside de adalet kalmamış. Adam kayırma ve torpil had safhada, ehliyet ve liyakat bunlar geçer akçe değil. Dört tane kriter var geçerli olan. Akrabalık, hemşerilik, yandaşlık ve torpil. Adalet yoksa kardeşlik olmaz. Adalet yoksa yaşanabilir bir Türkiye olmaz, adalet yoksa devlet olmaz" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Erbakan'dan, flaş, açıklama:, Uçan, kuşa, borç, var,
Yorumlar
Haber Yazılımı