takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Eylül 2019 - Çarşamba 12:59
 
Doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı
ASAYİŞ Haberi
Doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

 

Hakkari'de bir devlet hastanesinde çalışan Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı.

 

 

 

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Hakkari Devlet Hastanesi'nde 2017'den beri görev yapan Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova, iddiaya göre tedavi için kendisine gelen 8 hastadan çeşitli miktarlarda bıçak parası istedi.

 

 

 

DURUMU HASTA YAKINLARI BİLDİRDİ

Hasta yakınlarının durumu bildirmesi üzerine Mammadova hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası Mammadova'yı hasta yakınlarından seri numaraları belirli 1500 TL'yi alırken suçüstü yakaladı. Mammadova, gözaltına alındı.

 

 

 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Mammadova, 'icbar suretiyle irtikap' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

İCBAR SURETİYLE İRTİKAP NEDİR?

TCK'da "Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir." olarak tanımlanmıştır.

 

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: Doktor,, hastalardan, bıçak, parası, aldığı, suçlamasıyla, tutuklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı