takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Nisan 2019 - Çarşamba 00:20
 
Diyanet 2019 yılı fitre bedelini açıkladı
DİĞER Haberi
Diyanet 2019 yılı fitre bedelini açıkladı

Ramazan ayında yapılacak ibadetlerden birisi de fitre ibadetidir. Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan fitre ibadetinin 2019 yılı miktarını Diyanet İşleri Başkanlığı belirledi.

 

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş başkanlığında toplanan kurul 11 ayın sultanı Ramazan ayın 2019 yılındaki fitre bedelini 23 TL olarak belirledi. 2018 yılı fitre bedeli 19 TL iken 4 TL’lik bir artış gerçekleşmiş oldu.

Yapılan açıklamda “Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2019 ramazan ayının başlangıcından 2020 yılı ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 23 lira olarak belirlenmesine karar verildi.” denildi.

 

 

SADAKAYI FITIR (FİTRE SADAKASI) NEDİR?

Nisap miktarı mala sahip olan Müslümanların ve Ramazan Bayramı gününün sabah namazı vaktine yetişen kişinin vermesi vacip olan sadakadır. Oruç esnasındaki bazı kusurlarımızın affına vesile de olur.

 

 

FİTREYİ KİME VERİLMELİDİR?

Fıtır sadakası vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Fitre sadakası yoksul müslümanlara verilir. Müslümanlar fıtır sadakasını kendi usûl (üst soy) ve fürûuna (alt soy) veremez.

– Ana, baba, büyük ana ve büyük babalarına,
– Oğul, oğlan çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına,
– Müslüman olmayanlara,
– Karı-koca birbirlerine zekât veremez.

 

 

FİTRE SADAKASINI NE ZAMANA KADAR VERİLİR

Fitre sadakası Ramazan bayramının birinci günü sabahı, fecrin doğuşundan itibaren vâcib olur. Fitreyi vermenin müstehab olan şekli ise, fecrin doğuşundan itibaren namazdan çıkmadan önce fakirlere verilmesidir.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: Diyanet, 2019, yılı, fitre, bedelini, açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı