takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
31 Ekim 2020 - Cumartesi 13:50
 
Çürük binalar Türkiye'yi yasa boğdu
GÜNDEM Haberi
Çürük binalar Türkiye'yi yasa boğdu

Doğu'da da Batı'da da temel çürük! Çürük binalar Türkiye'yi yasa boğdu.

 

 

Temeli çürük binalar Türkiye'yi yasa boğdu! 24 Ocak 2020 Cuma günü Türkiye'nin doğusunda yaşanan Elazığ depreminde temeli çürük olan Mavi Göl apartmanı, batısında ise Doğanlar apartmanı enkaz oldu.

 

 

Türkiye 9 ay arayla ikinci deprem felaketini yaşıyor. Elazığ-Malatya depreminin ardından Türkiye İzmir depremiyle yine deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldı. Temeli çürük olan binalar Türkiye'yi yasa boğmaya devam ediyor. Enkaz haline dönen binalardan onlarca vatandaşımızın cansız bedenleri çıkarıldı.

 

 

 

ELAZIĞ'DA: MAVİ GÖL, DİLEK, AYKEN, KALAY

24 Ocak 2020 Cuma saat 20:55'te merkez üssü Elazığ olan 6.8 şiddetinde deprem tüm ülkeyi derinden sarsmıştı. Başta Elazığ olmak üzere Malatya üzerinde de etkili olan depremde 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1607 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremden yine çürük bina faciaları yaşandı. Sivrice’deki depremin yıkıcı etkisini en çok müteahhitlerin yaptığı çürük binalarda yaşayanlar hissetti. Hazar Gölü kenarındaki Gezin köyünde 1992’de yapılan Mavigöl Apartmanı depremin ilk saniyelerinde adeta toz yığınına dönerek olduğu yere çöktü. Mavigöl Apartmanı’nda oturan 5 kişi enkaz altında kaldı. Van depreminde hasar alan bina için 2011 yılından beri hiçbir çalışma yapılmadı. Mavi göl apartmanı gibi Elazığ-Malatya depreminde; Dilek, Ayken, Kalay apartmanları depremin ilk saniyelerinde enkaza döndü.

 

 

 

 

İZMİR'DE DOĞANLAR APARTMANI

Aradan geçen 9 ayın ardından takvim yaprakları 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14:51 sularında İzmir'de yine şiddetli bir deprem meydana geldi. Ege denizinin 17 km açıklığında meydana gelen 6.6 Kandili Rasathanesine göre 6.9 şiddetindeki deprem yürekleri yaraladı. Aradan geçen saatlere rağmen AFAD başta olmak üzere 5 bin gönüllü arama kurtarma çalışmaları sürdürüyor. İzmir'de kurtarma çalışmaların sürdüğü Bayraklı Mahallesinde bulunan 7 katlı Doğanlar Apartmanı enkaz haline geldi. Depremden 6 saat sonra Doğanlar Apartmanı'nda 75 yaşındaki bir kadının cansız bedenine ulaşılırken oğlu yaralı olarak kurtarıldı. Bir anne ve 4 çocuğu ise kurtarıldı. Binada sürdürülen çalışmalarda müjdeli haber için bekleyiş hala devam ediyor. 

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Çürük, binalar, Türkiye'yi, yasa, boğdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı