takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
08 Şubat 2019 - Cuma 16:10
 
Çatı Hareketi'nde Durum Netleşmeye Başladı
SİYASET Haberi
Çatı Hareketi'nde Durum Netleşmeye Başladı

Şanlıurfa'da çatı adayı Sebahattin Cevheri'nin partilerle yaptığı görüşmeler tamamlandı. Cevheri'nin adaylığı kesinleşirken konuyla ilgili beklenen açıklamanın yarın yapılacağı belirtildi. Ajans Urfa ise çatı oluşumu kapsamında ilçelerde hangi partiden aday gösterileceği bilgisine ulaştı. İşte Şanlıurfa'da siyasetin nabzını yükselteceği öngörülen çatı görüşmelerinin detayları:

31 Mart yerel seçimlerine AK Parti'nin karşısına çatı adayı olarak çıkacak olan AK Parti'nin eski milletvekili Sebahattin Cevheri'nin yol haritası ve yol arkadaşları belli oldu.

 

Bugüne kadar adı hep çatı adayı olarak geçen ancak henüz kameralar karşısına geçip açıklama yapmayan Sebahattin Cevheri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Saadet Partisi ile görüşmelerini tamamladı ve adaylığı netleşti. 

 

Ajans Urfa, bu görüşmeler neticesinde yarın açıklama yapması beklenen çatı adayı Cevheri'nin partilerle ilçeler konusunda yaptığı uzlaşmayla ilgili bilgiler edindi. 

 

Buna göre merkez ilçeler ile Harran ve Akçakale ilçelerinde Saadet Partisi'nde, diğer ilçelerde ise HDP adaylarında karar kılındı. Meclis üyelikleri HDP, CHP, Saadet ve çatı adayları arasında belirlenecek.

 

HDP Siverek'te Eş Başkanlar Turan Tüysüz ve Emine Çetiner'i; Ceylanpınar'da Mehmet Ali Kahraman ve Narin Gezgör'ü; Viranşehir'de Hıdır Oktay ve Servet Kılıç'ı; Halfeti'de Abdurrahman Çiftçi ve Emel Çiftyürek'i; Birecik'te Hakan Arıcı ve Fatma Korkmaz'ı; Bozova'da Rabia Aslan ve Mahmut Çakmak'ı; Hilvan'da Bişar Tüysüz ve Sibel Sütpak'ı  (Partinin Suruç adayı netleşmedi) belediye başkan adayı göstermişti.

Saadet Partisi ise Akçakale'den Abdulhakim Ayhan'ı belediye başkan adayı göstermişti.

 

MERKEZ İLÇELERDEKİ ADAYLAR

Öte yandan çatının Haliliye Belediye Başkan Adayı da netlik kazanmaya başladı. Saadet Partisi İl Başkanı ve eski milletvekili Niyazi Yanmaz'ın Haliliye'de Saadet Partisi'nden çatı adayı olacağı öğrenildi.

 

Karaköprü'de ise Essum Saatçi Aslan ile görüşmeler devam ediyor.

Netlik kazanmayan büyük ilçelerden sadece Eyyübiye kaldı.

(AJANS URFA) 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Çatı, Hareketi'nde, Durum, Netleşmeye, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı