takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
11 Eylül 2019 - Çarşamba 16:12
 
Bu fotoğraf çok önemli
SİYASET Haberi
Bu fotoğraf çok önemli

Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Davete 30 büyükşehir belediye başkanından, yurt dışında bulunduğu için Ankara’ya gelemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş dışındaki 29’u katılıyor. Görevden alınan Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları‘nın yerine ise başkanlığa atanan valiler katılım sağladı.

 

 

Toplantı öncesi belediye başkanlarına hitap eden Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından beri ülkemizdeki her seçim bir demokrasi şöleni havasında yapılmıştır. Türkiye 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerini de hamd olsun aynı coşkuyla tamamladı. Bu seçimlerde 30’u büyükşehir, 51’i il, 922’si ilçe 386’sı belde olmak üzere toplam 1389 belediye başkanımız milletimizin teveccühüyle göreve başladı.

 

 

Böylesine büyük bir seçimi başarıyla neticelendirmiş olmamız hiç şüphesiz demokrasimizin zaferidir. Eleştirilere verilecek en büyük cevabımız ülkemizde neredeyse her vatandaşımızın içerisinde yer aldığı geniş demokrasi ve özgürlük tablosudur. Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, milletimizin iradesine herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır.

 

 

 

"ORTAYA KOYDUĞUMUZ FOTOĞRAFI ÖNEMLİ GÖRÜYORUM"

31 Mart seçimlerinde elde ettiğiniz başarılardan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Seçildiğiniz gün itibariyle size oy versin vermesin şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yapacağınıza inanıyorum.

 

 

Tüm belediye başkanlarımıza aynı samimiyet ve hüsnüniyet ile yaklaşıyoruz. Siyaset olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz. Ama ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Özellikle de terör örgütleriyle, hukuksuzlukla araya mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum.

 

 

Gördüğünüz gibi şu anda tüm bakanlarımız sizlerin sorularına cevap vermek üzere burada bizimle beraber. Ve bütün bu sorular kayda alınmak suretiyle de bunların üzerinde bakanlarımız gerekli çalışmalarını yapacaklar.

 

 

Her birinizle şehirlerimizin sorunları ve yatırımları konusunda yakın iş birliği içinde olacağımıza inanıyorum. Parti ayrımı yapmaksızın büyükşehir belediyelerimizin durumlarını yakından biliyoruz. Sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması bizim ortak sorumluluğumuz. 30 büyük şehrimiz başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımızın tespitleri doğrultusunda sorunların üstesinden gelebiliriz.

 

 

"İNSANLARIN AHI ÜZERİNDE NE SİYASET NE HİZMET BİNA EDİLEBİLİR"

Tüm belediyelerimiz neredeyse mali sıkıntı yaşıyor. Tüm belediye başkanlarımızın tespitleri sonucunda bu sorunları giderebiliriz. Eskiler el işler, dil övünür derler. Hepimizin bulunduğu yerler polemik değil eser siyaseti üretme makamlarıdır. Medyada her gün belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısından işten atmalara kadar pek çok habere rastlıyoruz. Kağıt üzerinde bir toplam olarak önünüze gelen personel sayısındaki her rakam bir insana tekabül ediyor. Kapının önüne konan canları yanan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Varsa birkaç kötü örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne adalete ne insanlığa sığar. Keyfi uygulamalara maruz kalmamaları için sayıları milyonu bulan işçileri sözleşmeli statüyle kadroya geçirdik. Buna rağmen bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB'de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadım, yerinden aşından etmedik. Tüm belediye başkanlarımızdan aynı hassasiyeti bekliyoruz.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Bu, fotoğraf, çok, önemli,
Yorumlar
Haber Yazılımı