takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
25 Kasım 2019 - Pazartesi 13:01
 
Bölgenin umudu olmaya başladı
SAĞLIK Haberi
Bölgenin umudu olmaya başladı

 

Malatya’daki İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Karaciğer Nakil Merkezinde uzun yıllar çalıştıktan sonra Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başlayan ve kurduğu ekibiyle başarılı işlere imza atan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz bölgenin umudu olmaya başladı.

 

 

Geldiği Şanlıurfa’da çok zor imkanlar dahilinde karaciğer nakil ünitesini kuran Prof. Yılmaz ve ekibi 12 ay gibi kısa bir sürede 28 karaciğer nakil ameliyatı gerçekleştirip hastalara umut ışığı olmaya devam ediyor. Malatya’da çalıştığı dönemde hastalarının büyük bir bölümünün Şanlıurfa’dan geldiğini gören Prof Dr. Mehmet Yılmaz kendi çalıştığı üniversitesinde tüm imkanlara sahip olmasına rağmen Şanlıurfa’yı tercih edip karaciğer nakil ünitesini kurmaya karar verdi. Herkesin kaçmak için bir yol aradığı Şanlıurfa’ya gelen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz hastane yönetiminin de desteğiyle önce ekibini kurdu sonra da nakil merkezi hayata geçirdi.

 

 

 

 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Genel Cerah Doç.Dr. Faik Tatlı tarafından bağışlanan karaciğer, siroz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören C.E’ye nakledildi.   

 

 

 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, hastanede 28. Karaciğer naklinin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek organ naklinde HRÜ Tıp Fakültesini Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bölgenin umudu haline geldiğini söyledi.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Bölgenin, umudu, olmaya, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı