takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
16 Eylül 2019 - Pazartesi 17:46
 
Belediye borcunu ödeyebilmek için 8 camiyi satışa çıkardı
GÜNDEM Haberi
Belediye borcunu ödeyebilmek için 8 camiyi satışa çıkardı

 

Balıkesir’in AKP’li Dursunbey Belediyesi, 22 milyon TL'nin üzerindeki vergi borcunu ödeyebilmek için ilçedeki 8 camiyi satışa çıkardı.

 

 

Belediyelerin borç yükünden kurtulmak için başvurdukları çareler arasında en dramatik ve ibretlik olanı, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaşandı. Dursunbey Belediyesi, 22 milyon Liranın üzerindeki vergi borcunu ödeyebilmek için camileri satışa çıkardı.

 

 

Yaklaşık 35 bin nüfusu bulunan ilçede Dursunbey Belediye Meclisi’nin 1 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, belediyenin borç yükünü azaltabilmek için sunulan çözüm önerilerinden birisi de mülkiyeti belediyeye ait olan camilerin satışı oldu.

 

 

Belediye Meclisi toplantısının 86 No’lu kararında; “Mülkiyeti Dursunbey Belediyesi’ne ait ilçe merkezinde; imar planı içinde dini tesis alanında, imar planı dışında merkez mahalle sınırları içerisinde ve kırsal mahallelerde; köy ve mezraların kadastrosunda cami kapsamında kalan taşınmazların Maliye Bakanlığına vergi borcu karşılığında satışının ve tapu devrinin yapılması planlanmaktadır” denildi.

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Belediye, borcunu, ödeyebilmek, için, 8, camiyi, satışa, çıkardı,
Yorumlar
Haber Yazılımı